ZMAJEVI

VELIKI ISPIT ZA ZMAJEVE: BiH večeras igra protiv Njemačke!

UTAKMICA POČINJE U 20:45 h

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras očekuje novi susret Lige nacija, a na Bilino polje stiže reprezentacija Njemačke.

Nakon godina turbulencije, poslije Mundijala 2014. godine kada su se popeli na tron, Nijemci su se pod vodstvom Juliana Nagelsmana (Nagelsmann) uspjeli stabilizirati i ponovo postati prijetnja kakva su bili godinama unazad. Na minulom Euru su ispali u četvrtfinalu poslije produžetaka od selekcije Španije, koja je kasnije osvojila cijeli turnir.

Međutim, u Zenicu Nijemci stižu bez nekoliko najvećih zvijezda, a to je prilika koju reprezentacija BiH može iskoristiti.

Naime, fudbaler RB Lajpciga Benjamin Henrihs (Henrichs) je posljednji u nizu reprezentativaca Njemačke koji je otkazao nastup selektoru Nagelsmanu ususret mečevima protiv BiH i Nizozemske.

On je otpao zbog povrede, ali njemački selektor neće pozvati zamjenu, iako je to već osmi igrač koji je otkazao nastup u oktobarskom ciklusu A divizije Lige nacija.

Prije Henrihsa, to su učinili još Džamal Musijala (Jamal), Kai Haverc (Havertz), Robin Koh (Koch), Niklas Fulkrug (Nicklas Fullkrug), Mark Andre Ter-Štegen (Stegen), Bernd Leno i David Raum. I dok su pozvane zamjene, kada se pogledaju ta i imena koja neće nastupati, prvenstveno Musijalino i Havercovo (dva od tri igrača iz vrha napada s minulog Eura), jasno je da je "Zmajevima“ posao olakšan. Ali to ne znači da je taj posao i dalje lak.

Ipak se ovdje radi o jednoj od najboljih reprezentacija svijeta, i našim reprezentativcima će, ako uzmemo u obzir partije kakve pružaju posljednjih godina, biti potrebno pravo malo čudo da naprave pozitivan rezultat.

To svakako ne znači da bi se naši reprezentativci trebali predati. Imamo i mi svoje prednosti i mane. Jasno je da je većina naših igrača napravila svoje karijere upravo na terenima u Njemačkoj. Stoga, stil im nije nepoznanica. Jedan od najboljih napadača Bundeslige je upravo naš Ermedin Demirović. Upravo bi on mogao biti i najveća prijetnja po njemačku odbranu.

Također, utakmica se igra na domaćem terenu, što označava "debi“ selektora Sergeja Barbareza pred bosanskohercegovačkom publikom. Iako je naša selekcija imala vanserijsku podršku u prethodne četiri utakmice pod komandom Barbareza, susreti na Bilinom polju znaju predstavljati nešto specijalno. I za fudbalere, i za navijače.

Općepoznato je da naša selekcija igra bolje protiv jačih reprezentacija. Kao što su to učinili mnogo puta do sada, "Zmajevi“ će pokušati napraviti još jedno čudo. Ako se sve poklopi, iznad spomenuto malo čudo možda i nije nedostižno. Pogotovo protiv ranjenog "Elfa“...

Utakmica protiv selekcije Njemačke se igra na Bilinom polju u večeras od 20:45 sati.

VEZANE VIJESTI

GRBAVICA

Blamaža mlade reprezentacije BiH protiv Kipra na Grbavici!

ZENICA

Selektor Barbarez odabrao početni sastav za Mađarsku

ZMAJEVI

Zmajevi odradili zvanični trening pred Mađarsku!

ZENICA

Poznati engleski sudija dijeli pravdu na meču BiH – Mađarska

SARAJEVO

Katić: Smetaju mi priče o vjeri, tu smo radi ljubavi prema državi

PROMO

Meridian i FK Sarajevo obojili oktobar u roze

Hifa Petrol donirala 260.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

Hifa Petrol donirala dodatnih 32.000 KM za poplavljena područja

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

NEDJELJA U MERIDIANU: Uplati karticom i uzmi 5o posto bonusa

Hifa Petrol ostvarila 1. mjesto po prihodu u djelatnosti u 2023. godini u BiH

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori