PRESS

Demirović: Za mene bi bilo nešto specijalno da pobijedimo!

NAPADAČ ZMAJEVA

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u petak uvečer na zeničkom stadionu "Bilinom polju" očekuje veliki ispit protiv Njemačke. Pred duel trećeg kola grupe "3" UEFA Lige nacija "A" Sergej Barbarez, selektor bh. fudbalera, ističe da bi navijači mogli biti veliki adut za njego tim te se nada da će nakon duela s Nijemcima sa stadiona izaći s osmjehom na licu, javlja Anadolu.

Ermedin Demirović, sjajni napadač bundesligaša Stuttgarta, također ima motiv više protiv "elfa", jer je osim što igra u Njemačkoj i rođen u Hamburgu.

Ono što je zanimljivo u sastavu Njemačke za duel BiH je čak šest njegovih saigrača iz Stuttgarta.

"Pričali smo dosta o tome. Radujem se toj utakmici, jer znam pola ekipe, igram s njima. Šalili smo se, probao sam ih uplašiti u vezi stadiona i navijača. Rekao sam im da će to možda biti neki drugi sport, nešto što nisu doživjeli. Naravno, oni dolaze da pobjede, a i za mene bi bilo nešto specijalno da pobijedimo, da imam razlog da se kasnije šalim s njima", rekao je Demirović.

Bh. reprezentativac ističe i da će ekstra motivacija za njega i saigrače biti tragedija koja je krajem prošle sedmice zadesila Bosnu i Hercegovinu, odnosno gradove Jablanicu, Konjic, Fojnicu, Kreševo, Kiseljak…

"Normalno je da je to ekstra motivacija za nas. Zato što znamo kakva je situacija u zemlji. Pokušaćemo da našim ljudima za tih 90 minuta vratimo tu neku pozitivu, da barem 90 minuta pokušaju zaboraviti šta im se desilo i da ih obradujemo", zaključio je Demirović.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Njemačka na programu je u petak na stadionu "Bilino polje" u Zenici s početkom u 20.45 sati. Tri dana kasnije opet u Zenici BiH će ugostiti Mađarsku.

Poslije dva odigrana kola u grupi "3" elitne UEFA Lige nacija "A" Njemačka i Nizozemska imaju po četiri, dok su Bosna i Hercegovina i Mađarska sakupile po jedan.

VEZANE VIJESTI

NJEMAČKA

Demirović u debitantskom nastupu za Stuttgart upisao asistenciju

NJEMAČKA

Ermedin Demirović potpisao četverogodišnji ugovor sa Stuttgartom

NJEMAČKA

Demirović dogovorio sjajan transfer, pada klupski rekord!

VEČERAS UTAKMICA

IZABRANI BROJEVI: Ko je od večeras nova 10-ka reprezentacije?

PROMO

Meridian i FK Sarajevo obojili oktobar u roze

Hifa Petrol donirala 260.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

Hifa Petrol donirala dodatnih 32.000 KM za poplavljena područja

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

NEDJELJA U MERIDIANU: Uplati karticom i uzmi 5o posto bonusa

Hifa Petrol ostvarila 1. mjesto po prihodu u djelatnosti u 2023. godini u BiH

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori