PRESS

Barbarez: Za nas postoji samo jedan grb i jedna država

SELEKTOR BIH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati meč trećeg kola elitne "A" grupe Lige nacija, a za protivnika će imati snažnu selekciju Njemačke.

Tako se danas medijima pred važan meč obratio selektor Zmajeva koji je najavio meč sa Njemačkom.

“Plan mora biti, bez obzira s kim i kako igramo. Plan je tu i da želimo nešto da učinimo, da pozitivno meč završimo naravno da je to cilj. Vidjet ćemo šta će biti i kako će se meč odvijati. Adut veliki nam može biti publika i ovo što je prepoznatljivo šta i kako radimo. Nadamo se dobroj utakmici i dobrom ulasku u utakmicu. Vidjet ćemo kako će to završiti”, rekao je Barbarez.

Njemačka se suočila sa nekoliko otkaza pred ovaj meč, a pomenutu situaciju komentarisao je i Barbarez.

“O tome sam pričao u par intervjua. To ne igra ulogu ni 0%. Ta reprezentacija ima toliku širinu. Bez obzira da li su debitanti ili ne. Koncentracija je naša puna, plan je tu i želimo odigrati utakmicu maskimalno. Bilo bi suludo razmišljati o njima jer znamo kakav su kvalitat i šta i kako mogu”, ističe selektor Zmajeva.

Njemačka je drugi dom našeg selektora, a ovih dana stizali su i neki provokativni naslovi vezani za njega. Može li to biti motiv?

“Uvijek će biti, ovakvih i onakvih članaka. Sve to dođe do mene, ali kada je 99% kako treba da bude ne mora to ni pozitivno biti. Samo realistično i to je ok. Sa tim nemam problem. Ako mi vi niste motivacija kada vidimo koliko vas ima, ako nije stadion koji je za pola sata rasprodat i ovi igrači. Onda nismo zaslužili da budemo ovdje. Ovo je malo specijalno za mene, ali i za momke koji su rođeni gore. Ali kada stanemo na teren, postoji jedna reprezentacija, jedan grb i tako će biti i ovaj put”, rekao je Barbarez.

VEZANE VIJESTI

INTERVJU ZA N1

KOMPLETAN INTERVJU: Asmir Begović otkrio da li ga je tužio Vico Zeljković

INTERVJU ZA N1

Ibišević: Treba nam pozitivna priča, Barbarez je mogao biti idealna prilika

INTERVJU ZA N1

Glavaš 'uništio' čelnike Saveza: Nek se Sofrenić okrene zemlji koju Dodik voli!

DŽEMIDŽIĆ

GENERALNI SEKRETAR: Zašto niko ne pohvali rad N/FSBiH?

PROMO

NLB Banka Sarajevo donosi naprednije mobilno bankarstvo

UNITRADE vam donosi novu akcijsku top ponudu guma!

Meridian i FK Sarajevo obojili oktobar u roze

Hifa Petrol donirala 260.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

Hifa Petrol donirala dodatnih 32.000 KM za poplavljena područja

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori