TUZLA

Filozofski fakultet u Tuzli pokreće humanitarnu akciju za pomoć žrtvama poplava

HUMANA GESTA

Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli pokreće humanitarnu akciju za pomoć žrtvama poplava u Srednjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini

Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli, poznat po svojoj društvenoj angažiranosti, pokrenuo je značajnu humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za stanovnike Srednje Bosne, pogođene nedavnim poplavama. Ova inicijativa, vođena Dekanicom Dr. Sc. Nihadom Delibegović Džanić, nastala je u suradnji sa studentima fakulteta, koji su se odmah odazvali na poziv da pomognu sugrađanima u nevolji.

Solidarnost na djelu

Poplave koje su pogodile područje Srednje Bosne ostavile su mnoge obitelji bez krova nad glavom, dok je materijalna šteta ogromna. U ovim teškim trenucima, Dekanica Delibegović Džanić i studenti Filozofskog fakulteta odlučili su djelovati brzo i organizirati prikupljanje prijeko potrebnih sredstava.

Organizacija i odaziv

Akcija se odvija u prostorijama fakulteta, gdje studenti i profesori svakodnevno prikupljaju donacije. Planirano je da se prikupljena pomoć direktno dostavi najugroženijim područjima, uz koordinaciju s lokalnim vlastima i humanitarnim organizacijama. 

Veliki broj studenata se uključio u organizaciju i provedbu akcije, a mnogi su i sami donosili donacije. 

Zajednički trud za bolju budućnost

Ova akcija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli pod vodstvom Dekanice Dr. Sc. Nihade Delibegović Džanić još jednom potvrđuje značaj zajedničkog djelovanja u teškim vremenima. Studenti, profesori  ujedinjeni u cilju pomoći onima koji su pogođeni poplavama, šalju jasnu poruku solidarnosti i suosjećanja.

Plan je da se akcija traje do 18.10.2024

VEZANE VIJESTI

N/FS BIH

Minuta šutnje na svim fudbalskim utakmicama u BiH!

ZENICA

Na Bilinom polju će biti kutije za doniranje poplavljenim gradovima!

NLB

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

N/FS BIH

Nogometni savez BiH otkazao sve utakmice na području Federacije BiH!

PROMO

Meridian i FK Sarajevo obojili oktobar u roze

Hifa Petrol donirala 260.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

Hifa Petrol donirala dodatnih 32.000 KM za poplavljena područja

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

NEDJELJA U MERIDIANU: Uplati karticom i uzmi 5o posto bonusa

Hifa Petrol ostvarila 1. mjesto po prihodu u djelatnosti u 2023. godini u BiH

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori