MOSTAR

Zrinjski iz jednog šuta na gol slavio protiv Veleža!

MOSTARSKI DERBI

Fudbaleri Zrinjskog su pobijedili Velež rezultatom 1:0 u derbiju 9. kola Wwin lige BiH, te su tako preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

Utakmicu, koja se igrala na stadionu Rođeni, obilježile su velike padavine koje su u mnogočemu i onemogućile igračima oba tima da razviju neku spektakularnu igru. 

Na kraju, nije viđeno mnogo. Rijetku pravu priliku je Zrinjski iskoristio i to je napravilo jedinu razliku na ovom susretu.

Ona je došla u 33. minuti kada je u prvoj ozbiljnijoj akciji glavom šutirao Mulahusejnović. Lopta je nakon udarca pogodila stativu i golmana Hadžikića te tako ušla u gol „Rođenih“. 

Imali su „Plemići“ priliku nekoliko minuta kasnije i poduplati prednost, ali tada se golman Hadžikić ispriječio ispred Topića i zaustavio ofanzivca Zrinjskog. 

S druge strane, Velež se nije mogao pohvaliti velikim prilikama. U drugom dijelu su bili bolji rival, ali vremenske prilike nisu olakšale posao niti jednoj ekipi. 

Zrinjski je nakon ovog susreta prvoplasirani sa 19 bodova, dok je Velež osmi sa devet bodova, isto koliko imaju Sloga i Široki Brijeg. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

FK Velež sa 30.000 KM pomaže ugrožene nakon poplava!

GRBAVICA

POKVARILI IM SLAVLJE: Zrinjski srušio Želju na Grbavici

MOSTAR

Ivanković: Osobno simpatiziram Želju, volio bih da se Čelik vrati u ligu

MINHEN

Osim Bayerna devet golova Dinamu dao još jedino Velež

PROMO

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

NEDJELJA U MERIDIANU: Uplati karticom i uzmi 5o posto bonusa

Hifa Petrol ostvarila 1. mjesto po prihodu u djelatnosti u 2023. godini u BiH

Velika nagradna igra Bingo City Centra Sarajevo: Dođi i osvoji

MERIDIAN UBRZANJE: Čeka te 2.000 KM bonusa dobrodošlice

Šta će reći Svjetska rukometna federacija? Enis i Milan zaigrali za Goražde

Najveće kvote za Prvu FBiH su u Meridianu: Bratstvo 2.50, Stupčanica 2.50

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori