PARIS

Zeljković na sastanku sa direktorom FIFA za evropske fudbalske asocijacije

BILATERALNI SASTANAK

Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković, prisustvovao je danas važnom sastanku u Parizu, koji je održan na poziv direktora FIFA-e za evropske fudbalske asocijacije, Elkhana Mammadova.

Ovaj sastanak predstavljao je priliku za razmjenu mišljenja o različitim temama koje se tiču daljeg razvoja fudbala, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u širem evropskom kontekstu.

Tokom sastanka, razgovaralo se o ključnim aspektima koji se odnose na infrastrukturalne projekte, razvoj mladih igrača, te popularizaciju fudbala na lokalnom nivou. Dogovorena je snažna saradnja između FIFA-e i NS/FS BiH u cilju dodatnog unapređenja fudbalskog sistema u Bosni i Hercegovini.

Posebno su pohvaljeni dosadašnji napori NS/FS BiH u okviru FIFA Forward programa, koji je omogućio značajne investicije u rekonstrukciju fudbalskih terena širom Bosne i Hercegovine. Jedan od uspješnih projekata bio je i „Fudbal u školama“, koji je promovisao sport među mladima i pomogao u izgradnji novih generacija fudbalera. Ovi uspjesi rezultirali su pozitivnim reakcijama FIFA-e, koja je izrazila veliko zadovoljstvo napretkom i implementacijom projekata u našoj zemlji.

Sastanak u Parizu postavio je temelje za buduće projekte i saradnju, s ciljem dodatnog razvoja fudbala u Bosni i Hercegovini, uz podršku FIFA-e,koja će nastaviti pratiti i podržavati NS/FS BiH u realizaciji njihovih ciljeva.

VEZANE VIJESTI

DUBAI

SUPERKUP BIH U DUBAIJU? Milioni za bh. klubove!

KRIZA REZULTATA

Reprezentacija je ovako nisko bila 2008. godine, igrači su bojkotovali!

FIFA RANG LISTA

RANG LISTA: Novo razočaranje, reprezentacija BiH ponovo nazadovala!

FIFA

FIFA MU VJERUJE: Miloš Gigović dobio dvije utakmice!

PROMO

Hifa Petrol ostvarila 1. mjesto po prihodu u djelatnosti u 2023. godini u BiH

Velika nagradna igra Bingo City Centra Sarajevo: Dođi i osvoji

MERIDIAN UBRZANJE: Čeka te 2.000 KM bonusa dobrodošlice

Šta će reći Svjetska rukometna federacija? Enis i Milan zaigrali za Goražde

Najveće kvote za Prvu FBiH su u Meridianu: Bratstvo 2.50, Stupčanica 2.50

NLB Banka i JKP Općine Stari Grad potpisali Sporazum o razumijevanju

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori