GRBAVICA

POKVARILI IM SLAVLJE: Zrinjski srušio Želju na Grbavici

7. KOLO WWIN LIGE BIH

Fudbaleri Zrinjskog savladali su Željezničar na Grbavici u posljednjem meču 7. kola Wwin lige BiH (0:2) i tako pokvarili proslavu 103. rođendana sarajevskog velikana.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez mnogo uzbuđenja. Nije bilo pravih prilika u prvih 45 minuta, što se ne može reći za nastavak utakmice. Drugi dio susreta obilježio je i desetominutni prekid zbog dimne zavjese navijača Željezničara.

Nakon toga, Zrinjski je imao tri fantastične prilike. Prvo je zaprijetio Mario Ćuže u 58., ali je iz odlične pozicije nakon centaršuta s lijeve strane šutirao pored gola. Četiri minute kasnije Marijan Ćavar je uposlio Nardina Mulahusejnovića, alli napadač Zrinjskog nije bio precizan.

I kako to biva "treća sreća“ za Zrinjski. Igrao se 65. minut kada je Fran Topić asistirao, a Mulahusejnović matirao Vedada Muftića.

Željezničar je najbolju priliku imao u 82. minuti susreta kada je Samir Radovac, nakon sjajnog solo prodora pogodio prečku. I onda je u nadoknadi meča Marijan Ćavar riješio pitanje pobjednika pogotkom na asistenciju Matije Malekinušića. Zanimljivo da je Ćavar dao gol na Grbavici i u 1. kolu Wwin lige BiH, ali tada u dresu Širokog Brijega.

Željezničar u narednom kolu očekuje gradski derbi protiv Sarajeva na Koševu, dok će Zrinjski dočekati Široki Brijeg u hercegovačkom okršaju.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Sarajevo i Željezničar podijelili plijen

KOŠEVO

Musić glavni sudac velikog sarajevskog derbija na Koševu, Gigović sudi Borcu

MOSTAR

Ivanković: Osobno simpatiziram Želju, volio bih da se Čelik vrati u ligu

MOSTAR

Posušje skupo platilo pogrešku, Zrinjskom upisana 3:0 pobjeda

PROMO

MERIDIAN UBRZANJE: Čeka te 2.000 KM bonusa dobrodošlice

Šta će reći Svjetska rukometna federacija? Enis i Milan zaigrali za Goražde

Najveće kvote za Prvu FBiH su u Meridianu: Bratstvo 2.50, Stupčanica 2.50

NLB Banka i JKP Općine Stari Grad potpisali Sporazum o razumijevanju

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori