BUDIMPEŠTA

Borbena igra Zmajeva za remi protiv Mađarske u Budimpešti!

BEZ GOLOVA

Reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je večeras u Budimpešti sa Mađarskom rezultatom 0:0 u okviru 2. kola grupe A3 UEFA Lige nacija.

Prvo ime ovog susreta u prvih 45 minuta bio je naš golman Nikola Vasilj, koji je u četiri navrata odličnim intervencijama spasio svoju mrežu. Prvu ozbiljniju priliku vidjeli smo u 17' utakmice. Dominik Szoboszlai je izveo korner, a udarac glavom Bendeguza Bolle odbranio je Nikola Vasilj. Sedam minuta kasnije, Vasilj je ponovo bio na visini zadatka kada je odbranio udarac glavom Barnabasa Varge. I u 33’ Vasilj je izašao kao pobjednik protiv Varge, kao i pet minuta kasnije kada je zaustavio udarac Zsolta Nagyja sa 16 metara. I naša selekcija je nekoliko puta zaprijetila iz kontra napada, ali bez dovoljno koncentracije u samoj završnici da ozbiljnije zaprijete golu Mađara.

Prvu priliku u nastavku imao je Edin Džeko, kada je na malom prostoru uspio da uputi udarac ka golu, ali je golman Mađarske bio na pravom mjestu. Tri minuta kasnije u prilici je bio i Ermin Bičakčić, Dibusz je odbranio njegov udarac. U 71' Dominik Szoboszlai je pogodio prečku iz slobodnog udarca. Nikola Vasilj još jednom odlično interveniše i u 89' nakon udarca glavom Martina Adama iz neposredne blizine.

U drugom susretu ove grupe Nizozemska i Njemačka su odigrali neriješeno 2:2. Nakon dva odigrana kola, na tabeli vode Njemačka i Nizozemska sa 4 boda, a Bosna i Hercegovina i Mađarska imaju po jedan bod.

Liga nacija se nastavlja u oktobru, a naša reprezentacija u Zenici dočekuje Njemačku (11. oktobar, 20:45) i Mađarsku (14. oktobar, 20:45).

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Oštra poruka Emira Spahića za Anela Ahmedhodžića

ENGLESKA

ŠOK: Poznata sudbina Ahmedhodžića u dresu Zmajeve!

MAĐARSKA

Vasilj: Odigrali smo jednu borbenu utakmicu, presretan sam zbog ekipe

MAĐARSKA

Katić: Možemo biti zadovoljni bodom, imamo dobru bazu za dalje

MAĐARSKA

Barbarez: U martu očekujem da ćemo biti dostojni protivnici svima

PROMO

Šta će reći Svjetska rukometna federacija? Enis i Milan zaigrali za Goražde

Najveće kvote za Prvu FBiH su u Meridianu: Bratstvo 2.50, Stupčanica 2.50

NLB Banka i JKP Općine Stari Grad potpisali Sporazum o razumijevanju

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori