HOLANDIJA

Zmajeve početničke greške došle glave protiv Nizozemaca

LIGA NACIJA "A"

Stalni napadi "Oranjea" isplatili su se već u 12. minuti, kada je Džošua Zirkze (Joshua Zirkzee) pogodio glavom, doduše, nakon veoma slabe reakcije odbrane, a pogotovo golmana Vasilja. 

Dvije minute kasnije, BiH je imala priliku izjednačiti, ali je Gazibegovićev slab udarac zaustavio nizozemski čuvar mreže. 

Ipak, "Zmajevi" stižu do izjednačenja u 27. minuti. Ermedin Demirović je bio uporan pa je izborio aut iz kojeg se izrodila akcija koja će biti završena golom. Huseinbašić sjajno pronalazi našeg napadača između dva igrača, a Demirović sjajno matira Verbrugena. 

Nakon toga, nizale su se šanse za Nizozemce, a u nekoliko navrata je sreća bila veliki saveznik naše selekcije. Najbolju propuštenu priliku imao je Tiđani Rajnders (Tijjani Reijnders) u 42. minuti kada je atraktivnim potezom dodao do Zirkzea, napadač mu vratio loptu, ali njegov udarac odsjeda na prečki. 

Ipak, pet minuta kasnije, u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela, uspio se obradovati nizozemski veznjak. Rajnders je trčao oko naših igrača kao oko čunjeva, a na kraju je fenomenalni trk krunisao golom. 

Katastrofalan kraj prvog dijela prenio se i u drugo poluvrijeme.

U nekoliko navrata naša odbrana je poprilično amaterski ispadala, a nova kazna stigla je u 56. minuti. Vrlo raspoloženi Rajnders utrčao je s desne strane, te pronašao Gakpa u petercu, koji je "ugurao" loptu u mrežu Nikole Vasilja. 

Kada je sve izgledalo kao da je gotovo i da se naši igrači ne mogu nositi, stigao je novi tračak nade, kao i za navijače. U 73. minuti Esmir Bajraktarević, pet minuta po ulasku u igru, fenomenalnim centaršutom pronalazi Edina Džeku, koji šutirao i pogodio za smanjenje razlike. 

Nakon toga, uslijedilo je nekoliko naših dobrih napada. Pokušavali su "Zmajevi doći do poravnanja, ali na kraju su bili kažnjeni.

Prvo je Veghorst (Weghorst) šutirao i pogodio u 88. minuti, nakon nešto slabije reakcije naše odbrane, a zatim je pobjedu ovjerio Simons u drugoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 5:2. 

Reprezentacija BiH za tri dana gostuje Mađarskoj, te će tada probati popraviti utisak iz ove utakmice. 

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Oštra poruka Emira Spahića za Anela Ahmedhodžića

ENGLESKA

ŠOK: Poznata sudbina Ahmedhodžića u dresu Zmajeve!

MAĐARSKA

Vasilj: Odigrali smo jednu borbenu utakmicu, presretan sam zbog ekipe

MAĐARSKA

Katić: Možemo biti zadovoljni bodom, imamo dobru bazu za dalje

MAĐARSKA

Barbarez: U martu očekujem da ćemo biti dostojni protivnici svima

PROMO

Najveće kvote za Prvu FBiH su u Meridianu: Bratstvo 2.50, Stupčanica 2.50

NLB Banka i JKP Općine Stari Grad potpisali Sporazum o razumijevanju

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori