BIJELJINA

RADNIK SE NE ŠALI: Nakon preokreta slavili nad Veležom

4. KOLO WWIN LIGE BIH

U okviru 4. kola WWin lige BiH sastali su se Radnik Bijeljina i Velež, a krajnji rezultat ove utakmice je bio 4:3 u korist Radnika iz Bijeljine.

U 5. minuti utakmice, FK Radnik je poveo kada je Mehanović izveo precizan centaršut, a Pantelić glavom pogodio za 1:0. Ovaj gol je bio priznat, ali je uskoro uslijedila provjera da li je bilo nedozvoljene pozicije, koja je pokazala da sve bilo u redu.

Velež je brzo odgovorio i izjednačio rezultat u 14. minuti. Veliku grešku golmana Lakića iskoristio je Lauš, koji je ukrao loptu dok se Lakić pripremao za ispiranje i postigao gol za 1:1.

Nakon izjednačenja, u 16. minuti, Velež je imao dobru kontru koja je završila kornerom. Iz ovog kornera, Vehabović je centrirao, a Hrkać glavom prebacio loptu na drugu stativu. Halilović je odlično pratio akciju i glavom postigao gol za 1:2 u 17. minuti. Tako je Velež preokrenuo rezultat i poveo sa 1:2.

Nakon ovog gola Hadžikić je imao jednu grešku na golu Veleža koja nije kažnjena od strane Radnika, a onda je uslijdio jedan period igre gdje su obje ekipe imale nekoliko grešaka na terenu.

Mehanović je u finišu prvo poluvremena vratio Radnik na početak utakmice, sjajnim golom donio je svom timu izjednačenje, te se tako na pauzu otišlo sa 2:2.

Radnik je povisio rezultat na 3:2 u 55. minuti. Krajišnik je bio precizan izvođač penala, nakon što je Milak igrao rukom u šesnaestercu. Radnik je nastavio pritiskati, a njihov trud se isplatio već u 69. minuti. Mehanović je ubacio loptu na drugu stativu, a Janjić je iskoristio svoju visinsku prednost nad Orećem i glavom sa dva metra zakucao loptu u mrežu za 4:2. Ova situacija je dodatno istaknula nesigurnost odbrane Veleža, kao i golmana Hadžikića, koji je ostao ukopan na liniji.

Velež je pokušavao da se vrati u meč u narednim minutama, ipak njihovi pokušaji prolazili, fudbaleri Radnika su uspjeli da otkolne opasnostiu nastavku utakmice, sve do 82. minuta kada je Velež postigao gol za smanjenje rezultata nakon što je Haskić ispratio jednu akciju, te glavom smjestio loptu u mrežu.

Do kraja utakmice Velež je pokušavao, ali ovog puta nisu uspjeli, te je Radnik na domaćem terenu upisao pobjedu od 4:3 protiv Rođenih, prenosi SCsport.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Velež u Tikveši dobio golmana za idućih godina!

MOSTAR

VELIKI POSAO: Poznati turski trener preuzeo FK Velež!

MOSTAR

POTRES U MOSTARU: Senad Kevelj podnio ostavku!

MOSTAR

SAZNAJEMO: Da li je ovo novi trener Veleža iz Mostara?

PROMO

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

U Zenici otvorena 57. Hifa Petrol poslovnica!

Započnite novu školsku godinu uz pogodnosti kartičnog plaćanja

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori