KONJIC

Široki Brijeg nanio Igmanu novi težak poraz

4. KOLO WWIN LIGE BIH

Završena je prva utakmica četvrtog kola WWin lige Bosne i Hercegovine između ekipa Igmana i Širokog Brijega.

Na kraju utakmice više razloga za slavlje su imali koji su upisali pobjedu rezultatom 0:3.

Od samog početka se vidjelo koliko će vrućina zadavati problema igračima oba tima. Tempo utakmice je od prvog sudijskog zvižduka bio blag. Već u trećoj minuti bilježimo dobru priliku za domaće kada Ramić šutira, ali golman Širokobriježana sigurno hvata loptu.

Uslijedio je potom period mirnije igre u kojima su Širokobriježani bili malo konkretniji i sa blago većim posjedom lopte, ali bez značajnih prilika pred golom domaćih.

U 20. minuti bilježimo još jedan pokušaj za domaće. Hebibović je šutirao, ali golman Tomić ponovo bez većih problema hvata loptu. Dvije minute poslije i Herić šutira s distance, ali ne uspijeva savladati golmana gostiju.

Uslijedio je potom period igre u kojem su gosti preuzeli inicijativu. U 32. minuti Iličić sa 15 metara šutira pored gola, a potom i Igman prijeti preko Hebibovića i Mešinovića.

Ipak, u 42. minuti Široki Brijeg dolazi u vodstvo. Nakon što je odbrana Igmana intervenisala nakon jednog centaršuta, lopta dolazi do Tarabe koji s 30 metara postiže prelijep pogodak za 0:1. To je bilo i sve što smo vidjeli u prvom dijelu utakmice.

Prvo uzbuđenje viđeno je na početku nastavka, Široki Brijeg je mogao vrlo lako do 0:2, ali je Ćorić iz izgledne situacije pogodio stativu. Nakon kornera, Domagoj Jelavić je postigao svoj prvijenac u plavom dresu. Njegov gol iz 51. minute je prvobitno poništen zbog nedozvoljene pozicije, ali je nakon VAR intervencije utvrđeno da je sve bilo regularno i Široki Brijeg je došao do prednosti od 0:2.

Novi prekid donio je novi, treći gol u mreži domaćina, Kožulj je centrirao iz kornera, Vučur je sjajno skočio, glavom šutirao, ali Ćeman odlično brani, na odbijenu loptu je natrčao Iličić, no Ćeman je ponovo sjajno intervenisao, ali lopta se odbila u noge Vučuru koji nije imao težak zadatak pa je rutinski pospremio u mrežu domaćina za prednost Širokog Brijega od 0:3.

Prvu ozbiljniju priliku za smanjenje zaostatka imali su domaći u 78. minuti kada je nakon kornera na odbijenu loptu natrčao i šutirao Drljević, no gotovo sa gol linije opasnost je otklonio strijelac prvog gola za goste, Filip Taraba.

Sudijska nadoknada od četiri minute nije donijela promjenu rezultata pa su tako gosti iz Širokog Brijega ostvarili drugu ovosezonsku pobjedu.

Igman će u narednom kolu gostovati Veležu, dok Široki Brijeg dočekuje Slobodu. Pred nama su još tri susreta četvrtog kola. Sloboda i Željezničar u subotu (24. august) igraju derbi kola od 21:00 na “Tušnju”, a nešto ranije (18:45) Velež će u Bijeljini odmjeriti snage s Radnikom. Posljednji susret je na rasporedu u ponedjeljak, 26. augusta, kada će se od 21:00 sastati GOŠK i Posušje. Podsjetimo, utakmice Zrinjski – Sarajevo i Sloga Meridian – Borac su odgođene zbog nastupa mostarskog i banjalučkog kluba u evropskim takmičenjima, piše SCsport.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

MUSEMIĆ DIGAO GLAS: Volio bih da me suspendiraju do kraja života

GRBAVICA

ŠOK NA GRBAVCI: Široki Brijeg slavio protiv Željezničara

KONJIC

VELIKO POJAČANJE: Igman doveo bivšeg igrača Hajduka!

PECARA

NAKON NOVOG PORAZA: Klub iz Hercegovine smijenio trenera

PROMO

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

U Zenici otvorena 57. Hifa Petrol poslovnica!

Započnite novu školsku godinu uz pogodnosti kartičnog plaćanja

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori