MOSTAR

Ivanković: Mislim da sjajno predstavljamo našu zemlju

KVALIFIKACIJE ZA KONFERENCIJSKU LIGU

Svoj komentar pred TV kamerama je nakon prolaska Zrinjskog u play-off Konferencijske lige dao Mario Ivanković, trener Zrinjskog, prenosi SportSport.

HŠK Zrinjski se plasirao u play-off Konferencijske lige. Nakon 2:1 poraza u Bugarskoj, večeras je u Mostaru s 2:0 slavio protiv Boteva i s ukupnih 3:2 prošao dalje.

Mulahusejnović je pogodio za 1:0 u 39. minuti, da bi rezervista Kiš u 82. minuti postigao i drugi gol za delirijum u Mostaru.

Poslije utakmice je izjavu za TV kamere dao Mario Ivanković, trener Zrinjskog, koji je, jasno, presretan nakon preskakanja još jedne prepreke u Evropi.

"Vjerovali smo od početka. Možda nismo dobro ušli u prvih 15 minuta, kasnije smo se dizali. Imali smo penal koji nismo iskoristili. Nije nas to popljuljalo, došlo smo do pogotka zasluženo, oni su imali isključenje.

Na poluvremenu smo se dogovorili da igramo svoju igru. Ne moramo dati gol u 90 minuta, zabiti ćemo u 120. Niko sretniji od nas", istakao je Ivanković na početku.

Zatim je upitan o Akereu. Opasni fudbaler Boteva ostao je u svlačionici na poluvremenu i platio cijenu crvenog kartona Contea u 42. minuti.

"Nismo se opterećavali protivnikom. Mi smo imali povredu Ćorluke, problem odmah na startu. Memija je to odradio na najbolji mogući način. Nakon neke loše utakmice se neke sumnje povlače. Oni su po ekstremnim uslovima pokazali da imaju kvalitet, počastili su naše navijače, naše Ultrase, pobjedom i prolaskom dalje", kazao je popularni Maka.

Trener gostiju, Dušan Kerkez, istakao je da je presudilo i iskustvo Zrinjskog. Složio se Ivanković:

"Sigurno. Isto kao što smo mi prijašnjih godina u evropskim utakmicama plaćali cehove neiskustvu. Mi smo ušli u mlin, iskusniji smo, pametniji, to smo pokazali danas i zasluženo prošli dalje."

Naredni protivnik je gotovo pa sigurno Vitoria Guimaraes iz Portugala. Slavio je ovaj tim s 3:0 u Zurichu, a večeras je u revanšu 0:0 nakon prvog dijela.

"Vjerovatno je utakmica u srijedu. Već sutra su misli prema Vitoriji. Nadam se da će nam Savez odgoditi utakmicu u ponedeljak. Mislim da sjajno predstavljamo našu zemlju i zašto se i ove godine ne nadati grupnoj fazi", pita se Ivanković.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

DOBRO POZNATO IME: Zrinjski novo pojačanje doveo iz Borca

MOSTAR

Ivanković: Bit ćemo ofanzivni, ali nećemo srljati

MOSTAR

Ivanković poručio: Igramo sa provjerenim snagama

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

PROMO

Najveće kvote za Prvu FBiH su u Meridianu: Bratstvo 2.50, Stupčanica 2.50

NLB Banka i JKP Općine Stari Grad potpisali Sporazum o razumijevanju

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori