MOSTAR

Ivanković: Bit ćemo ofanzivni, ali nećemo srljati

KVALIFIKACIJE ZA KONFERENCIJSKU LIGU

Zrinjski u sutrašnji uzvrat trećeg kola kvalifikacija UEFA-ine Konferencijske lige protiv bugarskog Boteva ulazi s golom zaostatka, a po riječima trenera "plemića" Marija Ivankovića sve viđeno u toj prvoj utakmici daje za pravo Mostarcima da se mogu nadati prolasku u playoff rundu tog evropskog takmičenja.

- Svi smo vidjeli što se dogodilo na taj utakmici. Izgubili smo 2:1, ali mislim da je rezultat mogao biti drukčiji. Pokazali smo odlučnu, hrabru igru i svojim smo greškama primila dva gola. Sedam dana kasnije mislim da se imamo čemu nadati. Nemamo zdravstvenih poteškoća osim Slobodana Jakovljevića i mislim da će igrači biti svježi, spremni da sutra daju svoj maksimum, a ako budemo na tom nivou, imamo se pravo nadati dobrom rezultatu – poručio je Ivanković na konferenciji za novinare.

S obzirom da Zrinjskom igra samo pobjeda, Ivanković je rekao kako će njegova ekipa igrati napadački, ali da neće srljati.

- Analizirali smo Botev, vidjeli smo njihove loše strane, ali i naše propuste. Imamo plan kako što prije doći do pozitivnog rezultata, da iskoristimo te njihove loše strane koje svaka ekipa ima. Neće biti lako, bit će i teško vrijeme, ali uz podršku navijača i našu vjeru da možemo, da hoćemo, imamo šansu - kazao je strateg Zrinjskog.

Dodao je kako nakon ishoda prve utakmice pomalo i sebe krivi, jer je dao previše respekta bugarskoj ekipi:

- Prilagođavali smo se previše protivniku. Tako neće biti u četvrtak. Igrat ćemo ofanzivno, koliko budemo mogli, koliko nam ekipa Boteva dopusti. Pokušat ćemo što prije anulirati njihovu prednost i kao u svakom drugom susretu ulazak u utakmicu bit će jako bitan.

Što se tiče sutrašnjeg protivnika Zrinjskog, Ivanković je kazao kako će Bugari vjerovatno biti defanzivniji i čekati svoje prilike iz protuudara.

- Možemo nagađati kako će to izgledati, ali logika je da će čekati u srednjem bloku i probati nas ugroziti preko svojih krilnih, brzih igrača. Zato mi moramo biti pametni, igrati čisto, bez rizika. Vjerovatno neće biti puno prilika za gol i zato moramo biti posebno dobri u realizaciji – rekao je Ivanković.

Utakmica Zrinjski – Botev igra se u četvrtak u Mostaru od 20 sati.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

DOBRO POZNATO IME: Zrinjski novo pojačanje doveo iz Borca

MOSTAR

Ivanković: Mislim da sjajno predstavljamo našu zemlju

MOSTAR

Ivanković poručio: Igramo sa provjerenim snagama

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

PROMO

Najveće kvote za Prvu FBiH su u Meridianu: Bratstvo 2.50, Stupčanica 2.50

NLB Banka i JKP Općine Stari Grad potpisali Sporazum o razumijevanju

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori