MLS

Novo pojažanj za Zmajeve stiže iz Amerike?

OBLAČI DRES BIH

Esmir Bajraktarević, 19-godišnji krilni napadač koji nosi dres New England Revolutiona, proteklih dana često je tema medija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Za mladog igrača, za kojem mnogi smatraju da je najveći talenat MLS-a, zainteresovan je splitski Hajduk. I dok se čeka eventualni dolazak na Poljud, saznajemo da bi sjajni fudbaler uskoro mogao debitovati i za reprezentaciju BiH.

Pored Bajraktarevićevog imena na Transfermarktu je uz američku i zastava BiH, roditelji su mu iz Srebrenice, tako da nema prepreke da uskoro dobije poziv među Zmajeve, što nam je potvrdio izvor iz FSBiH. Možda već za mečeve Lige nacija protiv Nizozemske i Mađarske, koji su na rasporedu početkom narednog mjeseca.

Bajraktarević je prošao mlađe selekcije SAD-a, nastupio je i jedan meč za A tim ove zemlje (protiv Slovenije), ali je gotovo sigurno da ćemo ga gledati u dresu BiH.

Bio je u kombinacijama za olimpijski tim Amerike, ali na kraju nije doputovao u Ameriku.

Nedavno je razgovoru za The Blazing Musket (TBM) najavio da bi mogao promijeniti sportsko državljanstvo.

- Jako sam ponosan što sam Bosanac - rekao je Bajraktarević za TBM, dodavši:

- Igranje za nacionalni tim je definitivno nešto o čemu sam sanjao od malih nogu. Mislim, trenutno nisam spreman ništa da najavljujem niti da kažem, ali da, ponosan sam što sam Bosanac, bilo bi super - kazao je Bajraktarević početkom ovog mjeseca.

Bajraktarević je rođen 10. maja 2005. godine, visok je 175 cm, dešnjak je, igra na pozicijama desnog i lijevog krila, a po potrebi može odgovoriti zadacimo i u veznom redu.

VEZANE VIJESTI

USA

Jedan od najvećih talenata MLS-a želi igrati za BiH

IBRAKADABRA

A, KO BI DRUGI? Izabran najljepši gol u historiji američkog MLS-a

PROMO

NLB Banka Sarajevo donosi naprednije mobilno bankarstvo

UNITRADE vam donosi novu akcijsku top ponudu guma!

Meridian i FK Sarajevo obojili oktobar u roze

Hifa Petrol donirala 260.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

Hifa Petrol donirala dodatnih 32.000 KM za poplavljena područja

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori