NJEMAČKA

Armin Gigović napravio najveći iskorak u karijeri i potpisao za Bundesligaša

VELIKI KORAK NAPRIJED

Novajlija u reprezentaciji Bosne i Hercegovine Armin Gigović napravio je transfer karijere i potpisao za novog Bundesligaša, ekipu Holstein Kiela.

Kiel je nakon dugogodišnjeg pokušavanja prošle sezone uspio izboriti ono što je bila želja svih u klubu, a to je plasman u elitni rang njemačkog nogometa. Ipak, za nastupe u Bundesligi trebat će im i pojačanja, a jedan od prvih igrača koji je pojačao klub je novi reprezentativac BiH.

Radi se o mladom veznjaku Arminu Gigoviću, koji je dres Švedske zamijenio državom svog porijekla, pa je već debitovao za Zmajeve pod vodstvom Sergeja Barbareza.

Ovaj 22-godišnjak je za BiH odigrao dvije prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije i već u njima pokazao da će biti pravo pojačanje za Zmajeve te ozbiljan igrač za budućnost.

Gigović je danas napravio najveći iskorak u svojoj karijeri. Konačno je trajno napustio ruski Rostov te je potpisao ugovor za Holstein Kiel, pa će naredne sezone igrati jednu od najjačih liga svijeta - njemačku Bundesligu, prenosi Klix.

Kiel je za njegove usluge platio i obeštećenje, a prema podacima na Transfermarktu, Nijemci su ruskom klubu uplatili 1,8 miliona eura za dovođenje ovog veznjaka.

Gigović se najbolje snalazi na poziciji centralnog veznog igrača, ali može igrati i na svim ostalim pozicijama u veznom redu. Tokom karijere igrao je za Rostov, Midtjylland, Odense i Helsingborgs

VEZANE VIJESTI

IZJAVA

Džeko o Bajraktareviću: Mali je odmah poslije asistencije ljubio grb BiH

HOLANDIJA

Zmajeve početničke greške došle glave protiv Nizozemaca

HOLANDIJA

Poznat sastav Bosne i Hercegovine za večerašnji duel u Eindhovenu

LIGA NACIJA

Važno obavještenje za bh. navijače koji putuju na utakmicu u Budimpeštu!

AUSTRIJA

Aktuelni prvak BiH novo pojačanje pronašao u Austriji

PROMO

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

U Zenici otvorena 57. Hifa Petrol poslovnica!

Započnite novu školsku godinu uz pogodnosti kartičnog plaćanja

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori