SARAJEVO

Marinović: Želimo izvući najbolje igrače, bitno je da imamo kontinuitet

NOVI SELEKTOR MLADE REPREZENTACIJE BIH

U prostorijama NFSBiH danas je održana press konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi selektor U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine, Vinko Marinović.

Na press konferenciji medijima se pored selektora Marinovića obratio i generalni sekretar NFSBiH, Adnan Džemiđić, prenosi SportSport.

"Izvinjavam se zbog ove izmjene, gospodin Spahić se vratio s puta nije se dobro osjećao, on je zamolio je da ja budem danas tu s vama. Fokus je predstavljanje Vinka Marinovića selektora U21 reprezentacije. On je to radio i prije i u narednom periodu ćemo se duže družiti", rekao Džemidžić i dodao:

"Postavljeni će biti ciljevi, a to su naredne kvalifikacije, pokušavamo stvoriti bazu za naredni period."

Zatim je riječ imao Vinko Marinović.

"Tu sam ponovo, razgovarao sam sa direktorom, imamo novi plan u četiri godine, novu viziju. Bitno je da imamo kontinuitet rada. Želimo što više igrača stvoriti za "A" selekciju. Pored svega želimo i dobar rezultat", rekao je Marinović i nastavio:

"Ja kao selektor radit ću i sa selektorom "A" reprezentacija. Imat ćemo sastanak sa Sergejom Barberzom. Radio sam i ranije sa selektorima Baždarevićem i Prosinečkog. Želimo da imamo što više igrača za "A" selekciju."

O vizijama i idejama?

"Bitno je da imamo kontinuitet i da dobijemo što više igrača za seniorsku selekciju. Uradilo se već dosta, gledat ćemo da imamo dobar skauting. Period od četiri godine ima dosta prostora da stvorimo igrače. Gledat ćemo da gradimo stil koji će odgovarati seniorskoj reprezentaciji."

O igračima i pozivima za U21 reprezentaciju?

"Period dok sam radio bilo je dosta igrača koji su otišli u "A" selekciju. Želimo izvući najbolje igrače, nema tu puno vremena da se igrači probaju. Što se nas tiče, želimo vidjeti koje još igrače imamo. U BiH su mi igrači poznati."

"Imamo platformu koja je napravljena i sve ćemo igrače pregledati. Što se tiče igrača iz naše lige, oni igraju, sazrjevaju, na njima je da se pokažu, nije naša liga ni tako lagana. Pojavi se uvijek mladih igrača, ali vidjet ćemo, nije baza baš toliko široka, ali treba izvući maksimum."

Pravilo o strancima i mladim igračima u bh. klubovima?

"Što se tiče saradnika to ćemo razgovarati sa direktorom, dobit ćete informacije, a što se tiče ovih pravila, kada imate kvalitet, onda imate. Radio sam u Borcu pa je došao mali Vuković koji je pokazao da ima kvalitet. Mladi igrači dobro igraju i igrom moraju zaslužiti poziv. Što se tiče Vukovića, vidjet ću oko poziva."

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Marinović objavio spisak mlade reprezentacije BiH

BANJA LUKA

ŠOK IZ BANJA LUKE: Vinko Marinović više nije trener Borca!

KOŠEVO

Bivši igrač Dinama i mladi reprezentativac BiH stigao na Koševo

TRENER BORCA

Marinović: Vico Zeljković sve je pokrenuo, velika stvar za nas!

PROMO

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

U Zenici otvorena 57. Hifa Petrol poslovnica!

Započnite novu školsku godinu uz pogodnosti kartičnog plaćanja

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori