BANJA LUKA

Borac u turbulentnoj utakmici pobijedio albanskog prvaka u 96. minuti

KVALIFIKACIJE ZA LP

Nogometaši banjalučkog Borca su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka pobijedili albansku Egnatiju rezultatom 1:0 i stekli veliku prednost pred revanš susret.

Borac je u prvom poluvremenu imao prilike preko Vranješa koji je propustio šansu utakmice kao i Lučića, Karaklajića i Grahovca dok su gosti zaprijetili preko Ndrece, ali promjene rezultata nije bilo te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku su gosti ostali sa igračem manje zbog direktnog crvenog kartona Zejnullaija, a u 70. minuti su željeli prekinuti utakmicu zbog skandiranja Borčevih navijača "Kosovo je srce Srbije". Ipak, utakmica je nakon desetak minuta pauze nastavljena.

Do kraja je Borac pokušavao sa igračem više postići gol vrijedan pobjede, a u tome su i uspjeli u 96. minuti susreta. Herrera je fantastično ubacio s lijeve strane, a Hrelja je majstorski pogodio za vodstvo Borca, prenosi Klix.

Promjene rezultata do kraja susreta nije bilo, ali je Egnatia ostala sa još jednim igračem manje budući da je isključen Ndreca pa je Borac pobjedom otvorio nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Revanš susret je na rasporedu sljedeće sedmice u Albaniji.

VEZANE VIJESTI

BANJA LUKA

'Manijaci' poslije dvije godine ponovo u Banjaluci

BANJA LUKA

Je li divljački start Šušića samo za žuti karton?

BANJA LUKA

OSVJETLAO OBRAZ BH. FUDBALA: Borac remizirao sa Panathinaikosom!

BANJA LUKA

VELIKA POBJEDA: Sarajevo iz Banja Luke nosi sva tri boda!

BELGIJA

Najbolji bh. arbitar delegiran za prvo kolo Lige prvaka

PROMO

Meridian i FK Sarajevo obojili oktobar u roze

Hifa Petrol donirala 260.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

Hifa Petrol donirala dodatnih 32.000 KM za poplavljena područja

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

NEDJELJA U MERIDIANU: Uplati karticom i uzmi 5o posto bonusa

Hifa Petrol ostvarila 1. mjesto po prihodu u djelatnosti u 2023. godini u BiH

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori