ROÐENI

Velež spreman za prvu evropsku utakmicu ovog ljeta!

ROĐENI SPREMNI ZA PRVI EVROPSKI ISPIT

U prvom meču prvog pretkola UEFA Evropa Konferencijske lige Fudbalski klub Velež će u srijedu na stadionu Grbavica u Sarajevu od 20 sati dočekati predstavnika Andore Inter Club d’Escaldes.

Važno je istaći kako je ovo treći put da naši Rođeni igraju evropske mečeve u posljednje četiri godine što je, ne samo uspjeh koji nas itekako raduje, nego i motiv da se ostvari što bolji rezultat.

Iako je naš tim u jako teškom momentu ostao bez trenera, pred sami početak pripremnog perioda Uprava kluba je vrijedno radila te pronašla rješenje u vidu trenera sa bogatim trenerskim iskustvom Damira Čanadija. Pored trenera, u toku priprema redom su dolazili i novi igrači te je s tim u dobroj mjeri zaokružena igračka križaljka pred nadolazeća takmičenja kako u Evropi tako i pred novu sezonu Wwin lige BiH.

Protivnik našem timu je predstavnik Andore Inter Club d’Escaldes, tim koji je u konstantnom razvoju, i tim koji se niti u jednom trenutku ne smije potcijeniti ukoliko se želi izboriti prolaz u narednu rundu takmičenja. Ekipa koji u svojim redovima ima nekoliko reprezentativaca zahtjeva maksimalan pristup kako u samoj pripremi utakmice tako i izvedbe naših fudbalera na samom terenu u šta ne sumnjamo da će se i dogoditi.

Cilj našeg tima je svakako uspješno apsolvirati predstavnika Andore i proći u drugo pretkolo UEFA Evropa Konferencijske lige. Pored neosporne kvalitete koju naš tim posjeduje kako bi izborio već spomenuto, u timu Rođenih vlada i odlična atmosfera koja je također bitan faktor u ostvarenju cilja. Trener Čanadi je jako brzo upoznao igrače, a ekipa vrijedno trenira i usvaja nove metode rada koje je austrijski stručnjak donio svojim dolaskom, te smo sigurni da će ova povezanost biti dobitna kombinacija u izazovima koji su ispred nas. Napomenimo i to da su svi momci osim povrijeđenog Vehabovića spremni i sa nestrpljenjem očekuju početak utakmice.

Za dobar rezultat će naši momci pored kvalitetne izvedbe trebati i pomoć naših vjernih navijača koja nikada nije izostala. Nema sumnje da će i ovaj put tribine Grbavice biti dvanaesti igrač Rođenih i da ćemo stadion obojiti u crveno te se na kraju svi zajedno radovati pozitivnom rezultatu pred revanš susret koji je na rasporedu za osam dana.

U Sarajevu s početkom u 17:15 sati planirana je službena press konferencija našeg tima, a od 18 sati će naš tim isprobati teren stadiona Grbavica gdje će održati trening.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

POTRES U MOSTARU: Senad Kevelj podnio ostavku!

MOSTAR

NOVI KIKS ROĐENIH: Velež podijelio bodove sa Igmanom u Mostaru!

MOSTAR

SAZNAJEMO: Da li je ovo novi trener Veleža iz Mostara?

BIJELJINA

RADNIK SE NE ŠALI: Nakon preokreta slavili nad Veležom

MOSTAR

GROM IZ VEDRA NEBA: Džemil Šoše se vraća u Velež?!

PROMO

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

U Zenici otvorena 57. Hifa Petrol poslovnica!

Započnite novu školsku godinu uz pogodnosti kartičnog plaćanja

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori