KLAÐENJE

Savjeti za sportsko klađenje: Pronalaženje najboljih prilika i strategija

SAVJETI ZA KLAÐENJE

Sportsko klađenje traži od igrača donošenje brojnih važnih odluka. Otkrivamo što je sve potrebno kako biste na kraju mjeseca bili u plusu u online kladionici.

Sportsko klađenje traži vještinu, znanje i donošenje razumnih odluka. Izdvajamo nekoliko najvažnijih stvari za one koji žele složiti dobitni listić u online kladionici.

Klađenje je omiljena zanimacija stotinama tisuća igrača u Hrvatskoj. Većina njih kladi se baš svakog tjedna, a broj uključenih korisnika online kladionica ide do milijun korisnika na godišnjoj razini.

No, bilo da prakticirate live klađenje ili uplatu listića prije početka utakmica, nije tako lako doći do dugoročne zarade. Naime, potrebno je odlično poznavanje sporta, ali i racionalno raspoređivanje uloga kako biste imali izgleda biti u plusu nakon dvadesetak uplaćenih oklada. Zvuči sasvim logično, no mnogim domaćim igračima to je i dalje nepremostiva prepreka.

Zato savjeti za klađenje iskusnih igrača zlata vrijede, pogotovo ako ste tek početnik u svijetu sportske prognoze. Marija Šimanović — ekspert za klađenje na Mightytips.hr dijeli baš takve upute, one koje otkrivaju kako racionalnim odlukama povećati izglede dolaska do dobitka. Nešto od ključnih preporuka za klađenje i mi ćemo iznijeti u ovom tekstu... 

IZBJEGAVAJTE POSTAVLJENE ZAMKE

Vjerojatno znate da su bookmakeri zaduženi za postavljanje koeficijenata na utakmicama na koje se kladite. Jedan od njihovih glavnih ciljeva je da vas zbune i odvedu na krivi put. Zato se ponekad na niskim kvotama skrivaju zamke koje morate izbjeći.

Dovoljno je samo pogledati klađenje na pobjednika Europskog nogometnog prvenstva. Englezi koji imaju kvalitetan kadar, ali pokazuju i mnogo slabosti u svim su kladionicama u ulozi glavnog favorita. A ništa nisu osvojili od 1966. godine.

Tomislav Ivković, nogometni trener i bivši golman rekao je za HRT: " Bio je i Baby Lasagna prvi favorit pa nije završio prvi. Engleze tradicionalno guraju, žele svim silama da budu prvaci. Međutim, kad dođeš na teren, to je nešto drugo."

Dakle, savjeti za klađenje moraju krenuti od dobre procjene izgleda oba suparnika. Treba uzeti u obzir formu momčadi, kvalitetu igrača, prethodne međusobne utakmice pa čak i motivaciju. Nije nebitna ni vremenska prognoza. Tek kad sve to provjerite i analizirate možete donijeti pravu odluku, neovisnu o kvotama koje su postavljene od strane kladionica…

IGRAJTE ISPLATIVE KVOTE

Igranje na male koeficijente izgleda primamljivo, jer najveći su izgledi da će vaš favorit pobijediti. Međutim, upravo na takvim kvotama kladionice zarađuju svoj profit. Istina je da su koeficijenti manji nego što bi trebali biti i ako ih redovito igrate teško da ćete na kraju mjeseca biti u plusu.

Zato bilo da igrate live klađenje ili "pre-match" oklade, puno je bolje igrati tečajeve veće od 1,75. S njima imate znatno veće izglede doći do dugoročnog dobitka, pogotovo ako birate ove opcije za podebljavanje kvote:

  • hendikep – klađenje da će netko pobijediti s većom razlikom od postavljene granice,

  • poluvrijeme/kraj – tipovanje da će vaš favorit voditi već na poluvremenu i pobijediti na kraju,

  • zbroj golova – oklade hoće li biti više ili manje golova od postavljene granice,

  • oba tima daju gol – predviđanje hoće li ili neće obje momčadi zabiti,

  • točan rezultat – igranje na točan broj golova i jedne i druge ekipe.

Za igranje isplativih kvota važno je i dobro poznavanje sporta na koji se kladite. Uzmimo još jednom za primjer nogomet i hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Osvojila je već tri medalje u zadnjih šest godina, a kladionice je i dalje guraju u drugi plan sa svojim koeficijentima. No, definitivno se radi o ekipi koju je isplativo podržati.

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije: "U prošlosti su nas znali podcjenjivati, ali nama to ne smeta. Mi vjerujemo u svoju kvalitetu i znamo što napraviti na terenu."

Dakle, dobar kladitelj je onaj koji zna na koje se momčadi isplati kladiti, a na koje ne. Takav igrač koristi i oklade koje dodatno povećavaju kvotu, tamo gdje je previše niska pri tipovanju na čistu pobjedu.

PRONAÐITE NAJBOLJU KLADIONICU ZA SEBE

Mnogi nisu svjesni da nisu isti uvjeti za igru u svakoj sportskoj kladionici.  Najbolje ponude sportskog klađenja pronaći ćete zapravo tek na nekoliko renomiranih web lokacija. Zato je bitno dobro razmisliti gdje izraditi korisnički račun i uplatiti novac.

Pri izboru kladionice najvažnija je njezina vjerodostojnost. Dakle, mora imati dobru reputaciju među igračima i legalne papire za poslovanje. Ako ima, tada provjerite kvalitetu kvota na vašim omiljenim sportovima te koliko su dobro razrađene utakmice. Najbolje ponude sportskog klađenja uključuju i velikodušne bonuse, one koji dobro dođu kao dodatna simulacija za vašu igru.

Dodajmo tome da najbolje kladionice nude igračima i besplatne prijenose utakmica, kao i besprijekornu prilagođenost sučelja mobilnom telefonu. Tek nakon što pronađete web stranicu za klađenje koja ispunjava sve vaše kriterije i nudi vrijednost za vaš novac, vrijeme je da se registrirate i počnete s igrom.

U svakom slučaju, uspješno sportsko klađenje traži igranje tamo gdje su najbolji uvjeti za vas. Bitno je također izbjegavati zamke i uvijek igrati isključivo isplative kvote. Na vama je i razumno raspoređivati ulog, jer ako cijeli dobitak stavite na svoj sljedeći listić, nećete dobro proći.

Sve ostalo su nijanse i ovladat ćete njima s praksom...

VEZANE VIJESTI

PROMO

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

Kvota 4.30 u Meridianu na to da će Srbija stići do četvrtfinala

Tiketima do poklona: Prati Evropsko uz Meridianbet i zgrabi trofej

Gledajte utakmice Eura u Areni Vils na 3 velika LED ekrana!

Hifa Petrol ponosni partner Red Bull Showruna

Hotel Amphora u Splitu pruža vam savršeno utočište za odmor i uživanje!

NAJAVA ZA EURO 2024: Na Ilidži održan Hisense Cup 2024

Niti jedna ponuda za Euro se ne možete porediti sa Meridianovom!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori