MOSTAR

ŠOK IZ MOSTARA: Dean Klafurić više nije trener FK Velež!

VELEŽ OSTAO BEZ TRENERA

Iako je prethodno najavljeno da će se prisutnim medijima na press konferenciji, povodom početka priprema za nadolazeću sezonu obratiti predsjednik Upravnog odbora FK Velež gosp. Senad Kevelj i šef stručnog štaba Rođenih gosp. Dean Klafurić, do toga ipak nije došlo.

Vijest koja je odjeknula, a koju je okupljenim novinarima prenio predsjednik Upravnog odbora gosp. Senad Kevelj je sporazumni raskid ugovora između trenera Klafurića i FK Velež.

Razloge rastanka pojasnio je predsjednik Kevelj:

– Jutros me je nazvao agent trenera Klafurića i saopštio da on više nije emocionalno spreman da vodi naš klub. Ne osjeća da bi mogao doprinijeti daljem razvoju Veleža. Naravno da nam je to svima šok i neobična situacija. Međutim, biću jasan, Velež je ozbiljan klub koji ima sve strukture, tako da ni ova vijest neće ostaviti posljedice na rad kluba. To odgovorno tvrdim.

Članovi uprave kluba razmatrali su novonastalu situaciju i prihvatili sporazumni raskid ugovora sa trenerom Klafurićem i njegovim pomoćnicima. Predsjednik kluba je potvrdio da će do izbora novog trenera ekipu voditi prvi pomoćnik Samir Merzić i trener Avdo Kalajdzić.

– Svi smo naravno zatečeni ovom odlukom ali seniorski tim počinje pripreme i neće biti nikakvog odstupanja od plana. Glavni dio priprema ekipa će obaviti na Kupresu. Doveli smo dva nova igrača, u pregovorimo smo sa još dvojicom i naš plan je da svlačionicu osvježimo sa šest novih igrača, izjavio je predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Kevelj.

Kako je već ranije poznato sutra je u Nionu izvlačenje parova za prvo pretkolo UEFA Evropa Konferencijske lige u kojem će Rođeni saznati svog prvog protivnika. Mogući protivnici Rođenih u ovoj fazi takmičenja su: KF Shkendija (Mkd), FK Budućnost Podgorica (Mne), Inter Club d'Escaldes (And), KF Tirana (Alb), La Florita 1967 (Smr).

– Sigurno da bi ekipe iz Andore i San Marina bili najbolji protivnici za nas, ali mišljenja sam da je FK Velež pokazao da može igrati sa svim protivnicima – istakao je Kevelj.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Admir Rahimić izabran za novog predsjednika Veleža!

MOSTAR

Admir Rahimić je najbolje što se moglo dogoditi Veležu!

MOSTAR

Velež u Tikveši dobio golmana za idućih godina!

MOSTAR

SLUŽBENO: Mostarski Velež predstavio novog trenera!

MOSTAR

VELIKI POSAO: Poznati turski trener preuzeo FK Velež!

PROMO

Hifa Petrol ostvarila 1. mjesto po prihodu u djelatnosti u 2023. godini u BiH

Velika nagradna igra Bingo City Centra Sarajevo: Dođi i osvoji

MERIDIAN UBRZANJE: Čeka te 2.000 KM bonusa dobrodošlice

Šta će reći Svjetska rukometna federacija? Enis i Milan zaigrali za Goražde

Najveće kvote za Prvu FBiH su u Meridianu: Bratstvo 2.50, Stupčanica 2.50

NLB Banka i JKP Općine Stari Grad potpisali Sporazum o razumijevanju

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori