SARAJEVO

ŠKOLA SPORTA U KS: Izgradnjom kapaciteta do boljih uslova za djecu i mlade!

ŠKOLA SPORTA U KANTONU SARAJEVO

U organizaciji Sportskog saveza Kantona Sarajevo, danas je realizovana Edukacija i osposobljavanje nastavnog i trenerskog osoblja u Kantonu Sarajevo u 2024. godini. 

Tim povodom, ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović, održala je uvodni govor, naglasivši značaj uspostavljanja i održavanja kvalitetnog modela školskog sporta kroz raspoložive resurse.

“Potrebno je da napravimo onaj model školskog sporta koji će uspjeti iskoristiti sve dobre resurse. Najvažni resursi koje mi imamo suštinski jesu ljudi. To su ljudi koji predano i posvećeno rade godinama, rekla bih uprkos sistemu. Oni nastoje očuvati izvrsnost i pružiti djeci i mladim ljudima prilike da kvalitetno provedu svoje vrijeme, da se formiraju u dobre ličnosti i da to sve skupa djeluje na društvo. Mi pravimo jedno društvo u kojem ćemo se ravnati prema vrijednostima. Na svjetskom nivou, sve više se budi svijest o formativnoj važnosti obrazovanja, o transformacijskoj moći obrazovanja. Ono stremi ka cjelovitosti tek kad se dopuni sa adekvatnim sportskim aktivnostima. U tom smislu, važno je da imamo dobru sinergiju profesionalaca u ovim oblastima”, izjavila je ministrica Hota-Muminović.

Prisutne je pozdravio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, koji je pri uvodnom obraćanju skrenuo pažnju na dugoročne zdravstvene dobrobiti koje za učenike nose sportske aktivnosti.

“U današnjem svijetu, gdje se društvo neprestano mijenja, profesionalnost trenera i nastavnika sportskog i tjelesnog odgoja trebala bi biti prepoznata i cijenjena na pravi način. Tek tada možemo očekivati najveću moguću korist za društvo, a potom posljedično, dolazi i do poboljšanja uslova za pravilan psihofizički razvoj djece i mladih”, istakao je ministar Magoda.

Edukaciju na kojoj su eksperti iz različitih oblasti držali predavanja o višestrukim važnostima sportskog odgoja i kulture za fizičku i mentalnu dobrobit, otvorio je predsjednik Sportskog saveza Kantona Sarajevo Samir Šarić, a otvorenju je prisustvovala i direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS Senada Salihović.

Održavanje Edukacije i osposobljavanja nastavnog i trenerskog osoblja u Kantonu Sarajevo u 2024. godini u potpunosti je finansijski podržalo Ministarstvo kulture i sporta KS, a Ministarstvo za odgoj i obrazovanje i Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS pružili su organizacijsku podršku.

VEZANE VIJESTI

VLADA KS

Ministar Samir Avdić: Gostima iz Beograda smo uputili izvinjenje!

PROMO

Kvota 4.30 u Meridianu na to da će Srbija stići do četvrtfinala

Tiketima do poklona: Prati Evropsko uz Meridianbet i zgrabi trofej

Gledajte utakmice Eura u Areni Vils na 3 velika LED ekrana!

Hifa Petrol ponosni partner Red Bull Showruna

Hotel Amphora u Splitu pruža vam savršeno utočište za odmor i uživanje!

NAJAVA ZA EURO 2024: Na Ilidži održan Hisense Cup 2024

Niti jedna ponuda za Euro se ne možete porediti sa Meridianovom!

Najveće kvote na planeti: Borussia Dortmund 5.00, Real Madrid 1.70

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori