BUGOJNO

Vlatko Glavaš otkrio šta mu je rekao Barbarez

BIVŠI REPREZENTATIVAC BOSNE I HERCEGOVINE

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je operaciju "Engleska i Italija" sa dva poraza, a tim je pretrpio brojne promjene. U nacionalnom timu debitovalo je šest fudbalera, debitovao je i selektor Sergej Barbarez, ali se od nacionalnog tima također oprostilo nekoliko fudbalera. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš komentarisao je stanje u nacionalnom timu, a dotakao se brojnih tema.

“Prije svega moram pohvaliti ovo što je uradio i hrabar potez gospodina Zeljkovića, kojeg sam mnogo puta kritikovao. Ono što sam ja vidio i oni koji vole ovu zemlju jeste da ovdje pušu novi vjetrovi. Kult reprezentacije vratio je Sergej Barbarez, a izgubili smo ga od pokojnog Ćire Blaževića. Izgubili smo nešto što se zove himna BiH, što se zove dres i zajedništvo koje bi trebalo biti ozračje igrača koji igraju i koji su na klupi. Vidjeli smo to na način na koji se ponašaju i stručni štab i igrači. Drago mi je da u prvom planu nisu bili članovi IO. Mislim da ovim potezom ono što sam ja vidio, jeste mnogo malih igrača. Mnogo borbe, mnogo trke i svega što čini reprezentativca kada igra za svoju zemlju. Bosanac i Hercegovac ne može biti Nijemac, niti Nijemac ne može biti Bosanac i Hercegovac. Niko nam ne može reći da nemamo zemlju i vidjeli smo svi da smo se borili. Čestitam i Zeljkoviću i Barbarezu iako moramo staviti da nije jednostavno doći do rezultata u dvije utakmice. Bilo je puno dobrog. Engleskoj smo 65 minuta parirali odlično, protiv Italije prvo poluvrijeme.”, rekao je Glavaš, a potom se osvrnuo i na ono što mu je rekao Barbarez:

“Vrijeme koje je pred Sergejom i njegovim stručnim štabom i reprezentacijom i ovako ako nastave bit će sjajno. Ono što je on meni rekao jer se čujemo svakodnevno. Drago mi je da uzima mišljenja i malog čovjeka, ali i ljudi iz fudbala. Napravio je pravi potez i operacija je zajednička. Mislim da smo na pravom putu.”

Šta je potrebo promijeniti kako bi uz kult reprezentacije vratili i rezultate?

“Prije nekoliko dana razgovarao sam sa Barbarezom. Teme su bile fudbalske, ali onda sam čitao izjavu Milenkovića. Drago mi je da i on i stručni štab Saša Papac, direktor Emir Spahić da su temu onu koju sam ja već 15 godina govorio. Ne možemo živjeti, moramo tražiti igrače i izvan BiH. Moramo imati skauting. I onda kada je on to bez ustezanja rekao idemo ka tome da registrujemo na svakom dijelu svijeta gdje živi Bosnac i Hercegovac, mladi igrač da ga stavimo u registar i tačno gdje on igra. To je prvo što se treba uraditi dugoročno. Samom izjavom sam vidio koliko je to ozbiljno i koliko se pristupilo tome. Saša i Emir us dva ljubimca naših navijača. Tu je i Bajramović, Hasagić..to je veliki aparat ljudi. To je nešto što nam je potrebno. Nije nam potrebno samo vratiti kult. Mnogo utakmica imamo, njih osam u ovoj godini. I ono što ja mislim da je potrebno jeste da ostane Džeko, potrebno je da ostane zdrav Kolašinac. Potrebno je da naši igrači igraju u svojim klubovima.”, rekao je Glavaš.

Kaže kako je ovaj tim pun potencijala.

“Imamo dosta vremena do septembra. Imamo igrače koji mogu, to se vidjelo i svi koji žele vidjeli su. Da kritike i kritičara ima to mi je jasno, jer mi smo balkanski dio. Mi ako pobijedimo prvaci smo svijeta, ako izgubimo najgori smo. Ipak, vidim dosta pozitivnog i drago mi je da Sergej ko je ljubimac ove zemlje. On je bio svuda vođa i shvatio je šta uzima na svoja leđa. Koje su to tone i koga sve nosa i kada ne ide.”, ističe Glavaš.

VEZANE VIJESTI

ZMAJEVI

Barbarez: Ove utakmice su veliko bogatstvo za naš tim!

ITALIJA

Sergej Barbarez otkrio sastav za meč protiv Italije

ZMAJEVI

Dženis Burnić: Ponosan sam i sretan zbog debija za BiH!

PORTUGAL

Vladan Kovačević potpisao za slavni klub iz Portugala!

PROMO

Kvota 4.30 u Meridianu na to da će Srbija stići do četvrtfinala

Tiketima do poklona: Prati Evropsko uz Meridianbet i zgrabi trofej

Gledajte utakmice Eura u Areni Vils na 3 velika LED ekrana!

Hifa Petrol ponosni partner Red Bull Showruna

Hotel Amphora u Splitu pruža vam savršeno utočište za odmor i uživanje!

NAJAVA ZA EURO 2024: Na Ilidži održan Hisense Cup 2024

Niti jedna ponuda za Euro se ne možete porediti sa Meridianovom!

Najveće kvote na planeti: Borussia Dortmund 5.00, Real Madrid 1.70

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori