BUGOJNO

Vlatko Glavaš otkrio šta mu je rekao Barbarez

BIVŠI REPREZENTATIVAC BOSNE I HERCEGOVINE

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je operaciju "Engleska i Italija" sa dva poraza, a tim je pretrpio brojne promjene. U nacionalnom timu debitovalo je šest fudbalera, debitovao je i selektor Sergej Barbarez, ali se od nacionalnog tima također oprostilo nekoliko fudbalera. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš komentarisao je stanje u nacionalnom timu, a dotakao se brojnih tema.

“Prije svega moram pohvaliti ovo što je uradio i hrabar potez gospodina Zeljkovića, kojeg sam mnogo puta kritikovao. Ono što sam ja vidio i oni koji vole ovu zemlju jeste da ovdje pušu novi vjetrovi. Kult reprezentacije vratio je Sergej Barbarez, a izgubili smo ga od pokojnog Ćire Blaževića. Izgubili smo nešto što se zove himna BiH, što se zove dres i zajedništvo koje bi trebalo biti ozračje igrača koji igraju i koji su na klupi. Vidjeli smo to na način na koji se ponašaju i stručni štab i igrači. Drago mi je da u prvom planu nisu bili članovi IO. Mislim da ovim potezom ono što sam ja vidio, jeste mnogo malih igrača. Mnogo borbe, mnogo trke i svega što čini reprezentativca kada igra za svoju zemlju. Bosanac i Hercegovac ne može biti Nijemac, niti Nijemac ne može biti Bosanac i Hercegovac. Niko nam ne može reći da nemamo zemlju i vidjeli smo svi da smo se borili. Čestitam i Zeljkoviću i Barbarezu iako moramo staviti da nije jednostavno doći do rezultata u dvije utakmice. Bilo je puno dobrog. Engleskoj smo 65 minuta parirali odlično, protiv Italije prvo poluvrijeme.”, rekao je Glavaš, a potom se osvrnuo i na ono što mu je rekao Barbarez:

“Vrijeme koje je pred Sergejom i njegovim stručnim štabom i reprezentacijom i ovako ako nastave bit će sjajno. Ono što je on meni rekao jer se čujemo svakodnevno. Drago mi je da uzima mišljenja i malog čovjeka, ali i ljudi iz fudbala. Napravio je pravi potez i operacija je zajednička. Mislim da smo na pravom putu.”

Šta je potrebo promijeniti kako bi uz kult reprezentacije vratili i rezultate?

“Prije nekoliko dana razgovarao sam sa Barbarezom. Teme su bile fudbalske, ali onda sam čitao izjavu Milenkovića. Drago mi je da i on i stručni štab Saša Papac, direktor Emir Spahić da su temu onu koju sam ja već 15 godina govorio. Ne možemo živjeti, moramo tražiti igrače i izvan BiH. Moramo imati skauting. I onda kada je on to bez ustezanja rekao idemo ka tome da registrujemo na svakom dijelu svijeta gdje živi Bosnac i Hercegovac, mladi igrač da ga stavimo u registar i tačno gdje on igra. To je prvo što se treba uraditi dugoročno. Samom izjavom sam vidio koliko je to ozbiljno i koliko se pristupilo tome. Saša i Emir us dva ljubimca naših navijača. Tu je i Bajramović, Hasagić..to je veliki aparat ljudi. To je nešto što nam je potrebno. Nije nam potrebno samo vratiti kult. Mnogo utakmica imamo, njih osam u ovoj godini. I ono što ja mislim da je potrebno jeste da ostane Džeko, potrebno je da ostane zdrav Kolašinac. Potrebno je da naši igrači igraju u svojim klubovima.”, rekao je Glavaš.

Kaže kako je ovaj tim pun potencijala.

“Imamo dosta vremena do septembra. Imamo igrače koji mogu, to se vidjelo i svi koji žele vidjeli su. Da kritike i kritičara ima to mi je jasno, jer mi smo balkanski dio. Mi ako pobijedimo prvaci smo svijeta, ako izgubimo najgori smo. Ipak, vidim dosta pozitivnog i drago mi je da Sergej ko je ljubimac ove zemlje. On je bio svuda vođa i shvatio je šta uzima na svoja leđa. Koje su to tone i koga sve nosa i kada ne ide.”, ističe Glavaš.

VEZANE VIJESTI

GRBAVICA

Blamaža mlade reprezentacije BiH protiv Kipra na Grbavici!

ZENICA

Selektor Barbarez odabrao početni sastav za Mađarsku

ZENICA

Poznati engleski sudija dijeli pravdu na meču BiH – Mađarska

SARAJEVO

Katić: Smetaju mi priče o vjeri, tu smo radi ljubavi prema državi

SARAJEVO

Barbarez: Neki nisu svjesni koliko mogu i šta znaju

PROMO

UNITRADE vam donosi novu akcijsku top ponudu guma!

Meridian i FK Sarajevo obojili oktobar u roze

Hifa Petrol donirala 260.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

Hifa Petrol donirala dodatnih 32.000 KM za poplavljena područja

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

NEDJELJA U MERIDIANU: Uplati karticom i uzmi 5o posto bonusa

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori