ZMAJEVI

Barbarez: Ove utakmice su veliko bogatstvo za naš tim!

SELEKTOR BIH

Selektor Sergej Barbarez dao je svoj komentar nakon utakmica protiv Italije i Engleske.

“Još sam pod emocijama. Sretan sam što sam večeras bio dio ove ekipe. Igrali smo protiv dvije reprezentacije iz samog evropskog vrha i osim perioda od 30 minuta protiv Engleske i nekih intervala od 5-10 minuta protiv Italije, bili smo ravnopravni. Ovih osam utakmica koje imamo u ovoj godini su veliko bogatstvo za mladu ekipu i bez 14-15 igrača, i bez obzira na nezgodan junski termin koji stalno pominjemo, meni je drago da smo igrali ove mečeve i da smo provjerili dosta igrača. Ne mogu reći da sam zadovoljan, jer smo izgubili, ali sam presretan jer smo dobili dosta toga”, rekao je Barbarez.

Selektor je sumirao i kompletan period od prvog okupljanja, pa do utakmice sa Italijom:

"Neće mi biti dosadno da ponavljam da trebamo biti realni, da trebamo da znamo gdje stojimo i koliko utakmica smo izgubili u prošloj I ovoj godini. Ovo je neki novi put, imamo neke nove ideje, ubijeđen sam da ovi momci to mogu. Vidjeli smo šta se sve desilo u ovih deset dana, kakav je razvoj kod svakog pojedinačno i kakva su shvatanja reprezentacije nastala. Rodio se taj neki duh, vidjeli smo poslije utakmice njihovo zajedništvo, to je to što nas čini sretnim. Prvi plan je uspio, a to je da ih spojimo, da ih potaknemo da sa više volje I želje igraju za našu zemlju", poručio je Barbarez.

VEZANE VIJESTI

AMERIKA

Barbarez i Spahić vrijedno rade: Je li ovo novo pojačanje Zmajeva?

SARAJEVO

STRMOGLAVI PAD: Zmajevi na 75. mjestu FIFA rang liste!

BUGOJNO

Vlatko Glavaš otkrio šta mu je rekao Barbarez

ITALIJA

Sergej Barbarez otkrio sastav za meč protiv Italije

PROMO

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

Kvota 4.30 u Meridianu na to da će Srbija stići do četvrtfinala

Tiketima do poklona: Prati Evropsko uz Meridianbet i zgrabi trofej

Gledajte utakmice Eura u Areni Vils na 3 velika LED ekrana!

Hifa Petrol ponosni partner Red Bull Showruna

Hotel Amphora u Splitu pruža vam savršeno utočište za odmor i uživanje!

NAJAVA ZA EURO 2024: Na Ilidži održan Hisense Cup 2024

Niti jedna ponuda za Euro se ne možete porediti sa Meridianovom!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori