ITALIJA

NISMO KAZNILI AZZURE: Zmajevi minimalno poraženi od Italije!

PRIJATELJSKA UTAKMICA

U prijateljskoj utakmici koja je odigrana na stadionu Carlo Castellani u Empoliju, Italija je savladala Bosnu i Hercegovinu rezultatom 1:0 (0:0).

Ovo je za „Azure“ bio posljednji test pred nastupajuće Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a našoj selekciji, nakon susreta protiv Engleske, još jedna kvalitetna provjera pred utakmice u A diviziji UEFA Lige nacija koje ih očekuju na jesen ove godine.

U 8’ Bosna i Hercegovina je imala odličnu priliku, kada je Gianluigi Donarruma odbranio udarac Harisa Hajradinovića. Tri minuta kasnije, nakon šuta Federica Chiese, Kenan Pirić je odlično odbranio. Pirić je bio na visini zadatka i u 14’, kada je zaustavio prodor Davidea Fratessija.

U 18’ Jusuf Gazibegović je izveo slobodan udarac, a Donarruma je loptu ispod prečke izbacio u korner. Andresa Cambiaso je u 24’ minutu dobro centrirao sa lijeve strane, a Nihad Mujakić u posljednji trenutak intervenisao ispred Raoula Bellanove. Igrao se 38’ kada je Federico Chiesa uputio centaršut sa lijeve strane, a Davide Fratessi preciznim udarcem iz voleja sa 10-ak metara poslao loptu u mrežu.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su Italijani, kada je Gianluca Scamacca odlično šutirao, ali Pirić još jednom dobro intervenisao i skrenuo loptu u korner. Ponovo su Scamaca i Pirić imali duel u 73’, ali je naš golman i ovaj put izašao kao pobjednik, odbranivši udarac italijanskog napadača sa 10-ak metara, nakon centaršuta Cambiasa.

VEZANE VIJESTI

BUGOJNO

Vlatko Glavaš otkrio šta mu je rekao Barbarez

ZMAJEVI

Barbarez: Ove utakmice su veliko bogatstvo za naš tim!

ITALIJA

Sergej Barbarez otkrio sastav za meč protiv Italije

ZMAJEVI

BARBAREZ PRED ITALIJU: Imamo dovoljan broj ratnika u timu!

PROMO

Kvota 4.30 u Meridianu na to da će Srbija stići do četvrtfinala

Tiketima do poklona: Prati Evropsko uz Meridianbet i zgrabi trofej

Gledajte utakmice Eura u Areni Vils na 3 velika LED ekrana!

Hifa Petrol ponosni partner Red Bull Showruna

Hotel Amphora u Splitu pruža vam savršeno utočište za odmor i uživanje!

NAJAVA ZA EURO 2024: Na Ilidži održan Hisense Cup 2024

Niti jedna ponuda za Euro se ne možete porediti sa Meridianovom!

Najveće kvote na planeti: Borussia Dortmund 5.00, Real Madrid 1.70

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori