KONJIC

Mladi Zmajevi slavili protiv Sjeverne Makedonije

PRIJATELJSKI MEČ

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u prijateljskom susretu savladala selekciju Sjeverne Makedonije rezultatom 2:1.

Početak utakmice pripao je našoj selekciji. Prva izgledna prilika viđena je u 7. minuti kada je Kulašin prošao po desnoj strani, sjajno se oslobodio svog čuvara, ali je šutirao pored gola. U 11. minuti bh. tim dolazi do prednosti. Jaganjac je prošao po lijevoj strani, šutirao prema golu, a lopta, uz pomoć jednog igrača gostiju, pogađa mrežu za 1:0. Gosti su do svoje prve ozbiljne šanse došli u 14. minuti. Nakon oduzete lopte na sredini terena, koja odlazi do Gjorgijevskog, a on iz dva pokušaja ne uspijeva savladati Damjanovića koji sjajno brani. U 16. minuti nova šansa za našu reprezentaciju. Bristrić dobija odličnu loptu u prostor, ali je njegov šut izblokiran u posljednjem trenutku. Još jedna prilika za Makedonce viđena je u 27. minuti. Nakon ubačaja iz prekida, glavom šutira Despotovski, ali Damjanović interveniše i izbacuje loptu u korner. Do kraja poluvremena nije bilo prevelikih uzbuđenja pred oba gola, pa se na odmor otišlo s prednošću naše reprezentacije od 1:0.

Drugo poluvrijeme počelo je udarcem Bristrića sa otprilike 17 metara, no lopta odlazi preko gola. Već u sljedećem napadu odgovara Krstevski na drugoj strani, ali njegov šut s distance također odlazi van okvira gola. U 55. minuti gosti imaju dobar pokušaj nakon ubačaja iz prekida, kada Ramadni pokušava glavom s druge stative, no neprecizno. Deset minuta kasnije, Bristrić se našao u dobroj prilici za udarac, ali ponovo nije bio precizan. U 72. minuti rezultat je 2:0 za bh. tim. Kulašin je opet dobro prošao po desnoj strani i poslao loptu na peterac, gdje Bristrić konačno pogađa mrežu. Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, sve do sudijske nadoknade kada Makedonci uspijevaju smanjiti rezultat na 2:1 preko Ademija, što je bio konačan rezultat utakmice.

Selektor Igor Janković nakon meča izjavio je:

„Osim rezultatom, ne mogu ničim drugim biti zadovoljan. Makedonci su bili nekorektni, jer je dogovor bio da probamo igrače za naredne kvalifikacije, 2004 i 2005 godište. Oni su utakmicu završili sa devet igrača 2002. godište. Međutim mi smo odigrali meč, bili borbeni, ali nismo puno dobili sa ovim susretom.“

VEZANE VIJESTI

ZENICA

Okupila se mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine

KIPAR

Mladi Zmajevi nakon preokreta savladali Kipar

GRBAVICA

Mlada reprezentacija BiH izgubila od Francuske

GRBAVICA

Mlada reprezentacija BiH poražena od Slovenije

PROMO

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

Kvota 4.30 u Meridianu na to da će Srbija stići do četvrtfinala

Tiketima do poklona: Prati Evropsko uz Meridianbet i zgrabi trofej

Gledajte utakmice Eura u Areni Vils na 3 velika LED ekrana!

Hifa Petrol ponosni partner Red Bull Showruna

Hotel Amphora u Splitu pruža vam savršeno utočište za odmor i uživanje!

NAJAVA ZA EURO 2024: Na Ilidži održan Hisense Cup 2024

Niti jedna ponuda za Euro se ne možete porediti sa Meridianovom!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori