ENGLESKA

Zmajevi trenirali na slavnom St James’ Parku

KULTNI STADION

Uoči sutrašnje prijateljske utakmice između Engleske i Bosne i Hercegovine, na stadionu St James’ Park održana je službena press konferencija. Predstavnicima medija su obratili član stručnog štaba Ninoslav Milenković i kapiten reprezentacije Edin Džeko.

Probali smo da se što bolje pripremimo za ovo malo vremena koje smo imali do utakmice. Dosta smo analizirali i međusobno razgovarali. Probaćemo da se prikažemo u najboljem mogućem svijetlu i da pokušamo da ispunimo sve taktičke zamisli koje smo sebi zacrtali. Svi igrači koji su u reprezentaciji su tu sa razlogom, bez obzira na njihove godine. Vjerujemo u projekat i sve nas koji činimo ovu reprezentaciju”, rekao je Ninoslav Milenković.

Očekivano, najveću pažnju medija od naših igrača privukao je Edin Džeko, koji je sa dosta uspjeha nastupao na “ostrvu”.

“Ovo je jedna nova reprezentacija sa mnogo mladih igrača i svima je potrebno dati određeno vrijeme. Nije lako igrati protiv Engleske u Engleskoj i Italije u Italiji. Treba biti realan i reći da su to reprezentacije koje su favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva, a pogotovo tu mislim na naše sutrašnje protivnike. Za nas je najvažnije da se igrači upoznaju sa načinom rada novog selektora i stručnog štaba, da se to dovede najedan zadovoljavajući nivo. I sada kada imam 38 godina, a i ranije, za mene je igranje za reprezentaciju veliki ponos i san. Dok sam potreban selektoru i stručnom štabu, ja sam tu.”

Utakmica Engleska – Bosna i Hercegovina igra se u ponedjeljak 3. juna od 20:45 CET (19:45 po lokalnom vremenu), uz direktan prenos na BHRT.

VEZANE VIJESTI

IZJAVA

Džeko o Bajraktareviću: Mali je odmah poslije asistencije ljubio grb BiH

HOLANDIJA

Zmajeve početničke greške došle glave protiv Nizozemaca

HOLANDIJA

Poznat sastav Bosne i Hercegovine za večerašnji duel u Eindhovenu

LIGA NACIJA

Važno obavještenje za bh. navijače koji putuju na utakmicu u Budimpeštu!

AUSTRIJA

Aktuelni prvak BiH novo pojačanje pronašao u Austriji

PROMO

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

U Zenici otvorena 57. Hifa Petrol poslovnica!

Započnite novu školsku godinu uz pogodnosti kartičnog plaćanja

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori