KOŠEVO

Slovenci tvrde: Rožman broji posljednje dane na klupi Sarajeva

ROŽMAN NEĆE OSTATI?

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su pobjedu protiv Zvijezde 09 prije nekoliko dana, te su na taj način i matematički izborili nastup u Evropi naredne sezone.

U centru pažnje u slovenskim medijima nalazi se upravo FK Sarajevo, Simon Rožman i kako Slovenci kažu turbulentna sezona ovog kluba koja je pri kraju.

Naime, kako pišu Slovenci Simon Rožman broji svoje posljednje dane u FK Sarajevo, te se polako oprašta od glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Navodno će Rožman FK Sarajevo voditi još samo u posljednje dvije utakmice ove sezone nakon čega će on i njegov stručni štab otići sa Koševa, prenosi SportSport.

Ove informacije i nisu iznenađujuće, bez obzira što Rožman ima ugovor sa Sarajevom do ljeta 2025. godine jer nije tajna da odnosi predsjednika kluba Ismira Mirvića i sportskog direktora Senijada Ibričića nisu najbolji, a Rožman je u klub stigao u paketu sa bivšim bh. reprezentativcem. 

Rožman je u svojoj karijeri vodio i ekipu Rijeke, a Sarajevo je preuzeo u augustu prošle godine zajedno sa Senijadom Ibričićem.

Do današnjeg dana bivši trener Celja, Rijeke i Maribora vodio je Sarajevo na 34 utakmice, te je ostvario 18 pobjeda i 9 poraza.

Sarajevo je drugi dio sezone započelo dosta loše, a u februaru i martu praktično su izgubili sve šanse i za trofej u ligi, ali i u Kupu Bosne i Hercegovine. 

Pod upitnik je došlo i mjesto koje vodi u Evropu, no Sarajevo je u finišu sezone zaigralo mnogo bolje te je Rožman ostvario prvobitno zacrtani cilj, a to je bio izlazak u Evropu.

Ali, kako tvrde Slovenci, neko drugi će sa klupe voditi ekipi Sarajeva naredne sezone u Evropi, ali i u domaćem prvenstvu.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

Sarajevo u grotlu Koševa dočekuje slovački Spartak

KOŠEVO

Zekić: Pred nama je teška utakmica, moramo biti mirne glave

SARAJEVO

ŠKRIPARI MU NEĆE OPROSTITI: Kuprešak na Koševu

KOŠEVO

Zekić nakon plasmana Sarajeva u 2. pretkolo: Potresna utakmica

SARAJEVO

Legendarni Mersudin Ahmetović završio karijeru

PROMO

Dva Bosanca završila još jedan veliki transfer

LJETUJ SEDAM DANA BESPLATNO: Registruj se u Meridianu, čekiraj u Turskoj!

Meridian ima najveće kvote za finale Evropskog prvenstva

Meridian start jači nego ikada: Uzmi 115 KM bonusa odmah

Završena velika nagradna igra za korisnike Visa kartica NLB Banke Sarajevo

Meridian ima najveće kvote za polufinale Eura: Francuska 3.10, Španija 2.80

U Meridianu najveće kvote na planeti: Španija 2.80, Francuska 2.50

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori