BIVŠI REPREZENTATIVAC BiH

Ibričić: Kamo sreće da ima više Mamića na cijelom Balkanu!

NEKADAŠNJI MILJENIK TORCIDE

Senijad Ibričić, bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, jedan od najboljih Hajdukovih igrača u zadnjih 15-ak godina, gostovao je u Podcastu Opsajd, u kojem je, između ostalog, govorio o odnosu sa Zdravkom Mamićem, bjeguncem od hrvatskog pravosuđa.

"S njim trenutno nemam nikakav kontakt", rekao je ofenzivac Domžala pa nastavio:

"Prije, kada sam odlazio u Hajduk, on me isto tada zvao i kada se sretnemo trebamo se pozdraviti. Poslije, kada sam otišao iz Hajduka, iskreno, zvao me sigurno dva-tri puta, ali rekao sam da nema tog novca niti bih sebi želio pokvariti ono što sam ostvario u Splitu. Poštujem Hajduk i volim sve u Dalmaciji, a poštujem i Dinamo kao klub. Ovo što je Mamić učinio, njega mogu ljudi voljeti ili ne voljeti, ali ono što je napravio za hrvatski nogomet, mislim da mu treba skinuti kapu. Kamo sreće da ima više Mamića na cijelom Balkanu."

Nekadašnji reprezentativac BiH bio je nadomak povratka u Hajduk.

"Otkad sam otišao, svaki prijelazni rok se spominjao moj povratak, imao sam želju i htio sam se vratiti ondje završiti karijeru. Hajdučko srce i mural, to ostaje vječno. Za jednog momka koji je došao iz Sanskog Mosta to puno znači. Najbliže sam bio povratku prije četiri godine kad sam završio sve svoje avanture vani i kad sam se vratio iz Irana. Bili smo blizu, sve smo dogovorili, a onda se odjednom pojavio jedan trener koji je, poznavajući ili ne poznavajući moje kvalitete htio da dođem na neke testove što ja, normalno, nisam želio prihvatiti i zatim sam otišao u Koper. Nakon toga je bilo sve teže, svaku godinu sam stariji i nema šanse da odlazim tamo i uzimam mjesto mladim igračima. Ali Hajduk ostaje moj klub i u mom srcu."

VEZANE VIJESTI

SPLIT

Mladi reprezentativac BiH zabio u trijumfu Hajduka

PREMIJER LIGA BIH

Na Grbavici večeras posebni gosti: Braća Mamić prate derbi!

BIVŠI SAIGRAČI

Senijad Ibričić: Iskreno, Emir Spahić je bio lud!

SPORTSKI DIREKTOR

IBRIČIĆ U BRAZILU: Sprema li se novo pojačanje?

SARAJEVO

Senijad Ibričić: Ostavimo prošlost iza sebe, okrenimo se budućnosti!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori