FK BORAC

Vlado Jagodić i njegovi izabranici vjeruju da će preći preko Sutjeske

BORAC PREKO SUTJESKE U HISTORIJU

U skoro 95 godina dugoj historiji, Borac je u šest sezona odigrao 14 utakmica na internacionalnoj sceni.

Pred ovom generacijom crveno – plavih je 15. utakmica, koju ako naš tim dobije, postaće istorijska, jer će značiti da je Borac prvi put poslije rata prošao prvu prepreku u Evropi. Lozana, Makabi i Čelik su zaustavili Borac.

Vlado Jagodić i njegovi izabranici vjeruju da će preći preko Sutjeske.

-Sutjeska je četiri godine zaredom učesnik evropskih takmičenja dok ćemo mi nakon osam godina biti na međunarodnoj sceni. To pokazuje da su iskusna ekipa koja zna da igra evropske mečeve. Imaju kvalitet ali i svoje probleme. Vidimo da je Stefan Cicmil povrijeđen i da neće ni doći u Banjaluku dok će Aleksandar Šofranac izostati zbog crvenog kartona.  Nema tajni među nama i odlučiće pristup. Vjerujem da moja ekipa ima kvalitet i snagu da napravi veliki uspjeh i rezultat koji se dugo čeka a to je plasman u drugo kolo kvalifikacija. Meni je ovo debi na međunarodnoj sceni u klupskom fudbalu ali imam iskustva u reprezentaciji i znam kako se spremaju ovi mečevi. Optimista sam, imamo više takmičarski utakmica. Hvala i navijačima za podršku na posljednjem treningu. Igračima je njihov dolazak puno značio. Igraćemo za njih, za naš klub i grad. Navijače i podrška je igračima dao dodatni motiv za uspjeh. Da se igra meč pred navijačima bio bih ogromni optimista. Ali i ovako ne bježimo od uloge favorita, istakao je Jagodić.

Trener Borca ima problema sa povredama Marka Brtana i Aleksandra Vojnovića, dok je Aleksandar Subić sa ekipom ali teško da će zaigrati. Od ranije je poznato da meč zbog povrede preskače Bosančić.

-Očekuje nas veoma teška i tvrda utakmica. Ipak, svi imamo veliki motiv da pružimo maksimum i da na svom terenu izborimo plasman u narednu rundu. Igrači jedva čekaju meč ovo su utakmice za koje se živi i u kojima svi imamo dodatni motiv. Navijači su nam poslali jasnu poruku šta žele i hvala im na podršci. Nadam se da ćemo im se odužiti dobrom partijom i prolaskom, rekao je Borčev napadač Jovo Lukić. 

Interesantan je podatak da Borac do sad nikad nije poražen na Gradskom stadionu kad su u pitanju evropska takmičenja. Na šest utakmica ima četiri pobjede (Rimelanž, Anderleht, Metalist i Makabi Haifa) i dva remija (Lozana i Čelik), uz gol-razliku 18:5! Mi vjerujemo da će se ta tradicija nastaviti. Utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igra se sutra sa početkom u 16.30 časova. Meč je povjeren danskim arbitrima, koje će predvoditi Morten Krog. Pomoćnici su Nilsen Heg i Jesper Dal, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Jens Mee. 

Ukoliko crveno – plavi savladaju Sutjesku, naći će se 31. avgusta u žrijebu za drugo kolo, koji će biti održan u sjedištu Evropske fudbalske federacije u Nionu.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Prednost Borca se istopila na pet bodova!

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori