GENERALNA SKUPŠTINA

U hotelu Hills u Sarajevu održana sjednica Skupštine N/FS BiH

ELVEDIN BEGIĆ POČASNI PREDSJEDNIK NS BIH

Redovna sjednica Generalne Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bose i Hercegovine održana je danas u hotelu „Hills“ na Ilidži.

Zbog specifične situacije uslijed pandemije korona virusa, učesnici sjednice su bili smješteni u nekoliko hotelskih sala, povezanih video linkom.

Na početku sjednice prisutne je prigodnim govorom pozdravio predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić.

Predsjednik je između ostalog istakao da očekuje od delegata da razgovaraju o urađenim stvarima, upoznaju se sa planovima za budućnost, u duhu tolerancije i demokratije.

„Pandemija COVID-19 nas je podsjetila na nekoliko važnih stvari u životu i u poslu a to su: osnovna ljudska potreba za međusobnim uvažavanjem, poštovanjem, ljubaznošću, potrebu za saradnjom kao i neprocjenjivu važnost sporta a posebno nogometna/fudbala, u našim životima. U ovim vanrednim okolnostima sarađivali smo na neki novi način ali jako blisko,otvoreno, smireno i korak po korak. Bili smo suočeni sa ograničenim informacijama i potrebom za donošenjem jako teških odluka. Naučili smo iz ličnog iskustva da upravljanje krizama ne dolazi u „veličini jednakoj za sve“ niti napori i odluke mogu proizvesti „zadovoljstvo svih u jednakom omjeru“. Nova i neizvjesna vremena koja smo proživjeli tražili su od nas inovativnost, saradnju i prije svega prilagodivost. Video sastancima smo uspjeli u namjeri da svi budu uključeni u planiranje, da svi budu upoznati sa činjenicama i budu informisani o svakom novom koraku. Svjedočili smo jako složenim i teškim razgovorima na svim nivoima, bili smo suočeni sa preprekama koje nisu bile u našim nadležnostima niti mogućnostima da ih uklonemo, proživjeli smo jako velike pritiske interesnih grupa i pojedinaca u različitim oblicima ali smo sigurni da smo odluke donijeli u povjerenju i pravičnosti zasnovane na pravilnicima, propozicijama, smjernicama od strane UEFA kao i dozom principijelnosti koja je spriječila da proizvedemo nove komplikacije u našem radu ali i u fudbalu uopšte. Danas, više nego u tim vremenima, smo sigurni da smo donijeli dobre odluke i bili izvor podrške i razumijevanja prema svima.“

Poslije izbora radnih tijela Izborna komisija je konstatovala da je od 60 delegata sjednici prisustvovalo 56, tako da je Skupština imala potrebni kvorum za rad i donošenje odluka.

Delegati Skupštine jednoglasno su usvojili:

  1. Izmjene i dopune Statuta NS/FS BiH;
  2. Imenovanje Izborne komisije NS/FS BiH;
  3. Verifikaovali su izmjenu člana Izvršnog odbora iz FSRS. Vico Zeljković, aktuelni predsjednik FSRS zamijenio je Mileta Kovačevića i postao punopravni član IO NS/FS BiH sa pravom glasa;

Nakon prezentacija usvojeni su:

  1. Izvještaj o radu NS/FS BiH za 2019. godinu;
  2. Izvještaj o izvršenju plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2019. godinu;
  3. Revizorski izvještaj NS/FS BiH za 2019. godinu;

Predstavljeni su i usvojeni:

  1. Plan rada NS/FS BiH za 2020. godinu;
  2. Plan prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2020. godinu

Za počasnog Predsjednika NS/FS BiH izabran je Elvedin Begić, na prijedlog nekoliko kantonalnih saveza iz NS Federacije, a uz podršku i FS RS. Zahvaljujući na izboru Begić je naglasio:

„Vi ste svojim glasanjem danas potvrdili da znate cijeniti rad. Ovo nije priznanje samo za mene, već za čitav Izvršni odbor. Ja sam samo kapetan broda i taj brod vodimo zajedno. Izvještaji su pokazali da smo radili dobro. Ovo priznanje za mene je velika čast i obaveza. Neka nas priznanja čine sretnim i ponosnim, do nekih dolazimo sa puno truda, ali priznanja se ne odbijaju. Želim uspješan dalji rad svima i Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH.“

Izvještaji i planovi su sadržavali i video prezentacije, a ocjena je da je sjednica Skupštine veoma dobro pripremljena i uspješno završena nakon sat vremena.

VEZANE VIJESTI

N/FS BIH

SAVEZ PODRŽAO POMOZI.BA: VIP ulaznice sa igrače koji nastupe!

ZMAJEVI

NOVI SELEKTOR BIH? N/FS BiH kontaktirao Sergeja Jakirovića!

NS/FS BIH

Prolongirana sutrašnja sjednica Izvršnog odbora NS/FS BIH!

TRENING

Reprezentacija Francuske odradila trening u Areni hotela Hills!

SJEDNICA IO

OGLASILI SE IZ N/FSBiH: Poznato kada dobijamo selektora!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori