PRESS

Ovo je poruka Edina Džeke koja diže moral do neba!

KAPITEN BIH

Na današnjoj press konferenciji uoči sutrašnje utakmice protiv Ukrajine medijima su se obratili selektor Savo Milošević i Edin Džeko.

“Ja nekako imam osjećaj da je ovo prvi put da se ništa ne očekuje. Barem što se tiče baraža. Ovo je već peti, zar jeste? Kada dođete do tog baraža, to je možda i najbrži put do velikog takmičenja s obzirom da imate jednu ili dvije utakmice što je mnogo lakše nego u deset utakmica izboriti Evropsko i svjetsko prvenstvo. Šansa je tu, nismo imali dobre kvalifikacije, a ako ćemo gledati po tome Ukrajinci su favoriti, ali mi ćemo pokazati koliko želimo doći do pobjede”, rekao je Džeko, a prenosi N1.

“Što se tiče mladih igrača, ali i naš starijih. Nakon mog iskustva i toliko utakmica u reprezentaciji dao bih savjet mladim igračima koji su tu sada i oni su budućnost, nisam ja. Nije lagano otići na veliko takmičenje, to smo i dokazali i kada smo imali najbolju generaciju. Svi oni, ako misle da imaju narednih 10-15 godina moraju gledati ovaj trenutak. Ovo je koliko-toliko dobra šansa i za nas starije kojima je možda i zadnja šansa, ali i mlađe kojima je prva. Nije lagano i svi mi moramo sutra dati maksimum da to gledamo kao zadnju šansu. Imam osjećaj da je sve teže i teže otići na veliko takmičenje jer svi igraju fudbal. I ove male reprezentacije ne možeš lako pobijediti. Moj savjet svima je da se sutra to odradi kako treba i da maksimum. Ne treba gledati šta može biti poslije. Mi utičemo na to šta će se desiti sutra i sve zavisi od nas. Ako pobijedimo sutra, vjerujem da bi finalna utakmica bila još i teža. Moramo dati sve od sebe, a onda ćemo vidjeti”, rekao je Džeko.

Džeko se potom osvrnuo i na selekciju Ukrajine.

“Ne bih pričao mnogo šta su njihove mane, a šta su bolje strane. Svi dobro poznajemo Ukrajinu, to je dosta mlada, ali i dosta jaka reprezentacija. Ovo neće biti lagana utakmica. Igramo pred našim navijačima i imamo kvalitet. Trebamo vjerovati u sebe i da vjerujemo da možemo pobijediti. Ako mi ne vjerujemo, ko će vjerovati u nas. Utakmica je 50/50. Mi imamo mane, isto oni. Nadamo se da ćemo sakriti mane, a da će vrline izaći tu najviše gdje treba”, dodao je Džeko.

Dijamant se nada kako će ovaj baraž biti prekretnica.

“Ovo je historijska utakmica. Do sada su baraži bili historijski negativni, ja mogu poželjeti da bude historijski pozitivan. Šta više, šta bolje poželjeti, ali vidjet ćemo. I oni dolaze tu sa tom željom da idu na Euro. Imaju dosta mladih igrača koji vjeruju da neki od njih prvi put mogu otići na Euro. Nije nimalo lagan zadatak za nas, ali neće i za njih”, rekao je Džeko.

Koliko ovom timu znači podrška Bilinog polja?

“Znači puno. Kada kažu ‘igraš kući, igraš domaći meč’, to je zato jer imaš armiju igrača. Kada te publika ponese daš još više svojih mogućnosti. Zato sam govorio i ranije da ovo što je bilo treba da se zaboravi. Mi igrači nismo bili na nivou, nismo bili najbolji, ali ako budemo gledali šta smo mogli, a nismo možemo izgubiti fokus. Trebamo se skupiti svi. Od novinara, nas igrača, navijača… Na nama je da damo maksimum od onoga što možemo, jer nije mala stvar igrati na velikom takmičenju. Bio sam na jednom i znam šta govorim. Nadam se da će nam to biti dovoljno. Ako daš sve od sebe, znaš da si dao maksimum. Ako bude dobro je, ako ne znamo da smo dali maksimum”, rekao je kapiten.

Džeko trenutno svlačionicu dijeli sa Krunićem, koliko je to bitno?

“Razumijemo se mi odlično. Igramo već duže u reprezentaciji, a igra u klubu je samo plus. Rade je tu već dugo u reprezentaciji i nema tu nekih problema”, rekao je Džeko.

Meč između BiH i Ukrajine igra se u četvrtak na stadionu Bilino polje uz početak od 20 sati i 45 minuta.

VEZANE VIJESTI

TURSKA

Trener Fenerbahčea na velikom udaru kritika zbog Edina Džeke!

TURSKA

Džeko postigao 20. gol ove sezone

TURSKA

Fenerbahče istrajao: Strane sudije u VAR sobi na derbi utakmicama!

KONFERENCIJSKA LIGA

Grci od UEFA-e traže kaznu za Džeku zbog njegove provokacije!

TURSKA

Pogledajte 19. gol Edina Džeke u turskoj Super ligi!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori