SARAJEVO

REMI NA KOŠEVU: Sarajevo se spasilo u zadnjim minutama protiv Igmana!

TEŽAK PERIOD ZA SARAJEVO

Fudbaleri Sarajeva i Igmana odigrali su meč 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a meč je završen rezultatom 2:2.

Sarajevo je krenulo ofanzvnije od samog starta sa naumom da ranim golom zaboravi posljednja izdanja u kojima su poraženi u posljednje četiri utakmice.

U 16. minuti iz dobre pozicije u šesnaestercu šutirao je Mustafić, ali je njegov šut bio neprecizan.

Iz slobodnog udarca je u 25. minuti probao svoj šut Hasić, no loše je zahvatio loptu, te nije bilo opasnosti. Isti igrač je četiri minute kasnije oprobao šut sa ivice šesnaesterca, ali mu je šut izblokiran.

Igman je prvu dobru šansu stvorio u 36. minuti. Janketić je šutirao sa 16 metara, a centimetri su dijelili loptu od gola domaćina.

Sarajevo je nastavilo da pritišće. U 40. minuti nakon opasne akcije Sarajeva i dodavanja Renana, Radović je pogodio lijevu stativu.

Nakon toga otišlo se na odmor.

U drugom dijelu Sarajevo je nastavilo sa inicijativom, ali nije bilo prave šanse da se dođe do prednosti.

U 50. minuti Mustafić je ponovo u šesnaestercu imao dobru šansu ali je Dupovac izblokirao njegov šut. Tri minute kasnije Buljubašić je uputio bolji udarac, ali je golman Ćeman odbranio.

Gosti su mogli do vodstva u 65. minuti. Lopta je došla do Oremuša, koji je pokušao sa ivice šesnaesterca, ali je ovaj put Rogić je dobro intervenisao i skrenuo loptu u korner, iz kojeg je Ramić bio najviši u skoku, no udarac glavom otišao je preko gola.

U 67. minuti opet je zaprijetio Igman. Bešagić je oprobao svoj šut sa 15-ak metara, no lopta je išla suviše po sredini gola i nije predstavljala problem za Rogića.

Janketić je osvojio loptu i pokušao da uđe u šesnaesterac između Aničića i Buljubašića, pao je u šesnaestercu, a sudija pokazao na bijelu tačku. Uzalud su protestovali domaći fudbaleri kod sudije Gigovića. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Mirsad Ramić.

Sav odgovor Sarajeva bio je udarac Čatakovića sa 25 metara, no lopta je otišla daleko pored gola Ćemana.

Sljedeća dobra akcija gostiju pretvorena je gol. Janketić je u 79. minuti sa svoje polovine sjajnim dodavanjem izbacio Hebibovića, koji je sa ivice šesnaesterca matirao Rogića šutem u desne rašlje.

Sarajevo je uspjelo smanjiti zaostatak preko Čatakovića, koji je dobro pratio akciju i odbijanac Buljubašića pospremio u mrežu.

Samo minut kasnije Sarajevo je izjednačilo prekrasnim udarcem Ajdina Hasića sa 20-ak metara.

U sudijskoj nadoknadi vremena šansu za potpuni preokret imao je Oliveira, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, no lopta je za malo otišla pored lijeve stative golmana Ćemana.

Za više od toga nije bilo vremena, iako je Sarajevo napadalo i pokušavalo doći do sva tri boda.

Sarajevo je na petom mjestu tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 34 boda, dok je Igman na poziciji broj 10 sa 23 osvojena boda, prenosi N1.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Trener Sarajeva: Idemo sve pobijediti do kraja

DERBI U MOSTARU

Zrinjski razbijao Sarajevo, pa na kraju spašavali pobjedu!

LOŠE SUĐENJE

Mirza Kazlagić stadion Koševo napustio pod policijskom pratnjom!

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Prednost Borca se istopila na pet bodova!

ČITLUK

Široki Brijeg bez problema savladao Igman iz Konjica

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori