SELEKTOR U21

Selektor U21 BIH: Razvijamo igrače za druge reprezentacije

SELEKTOR RAZOČARAN

Petar Sučić, prvotimac zagrebačkog Dinama i do sada mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, odlučio je da će u budućnosti igrati pod zastavom Hrvatske i čekati poziv hrvatskog izbornika.

To je za Mondo.ba potvrdio selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Igor Janković, koji je za taj portal govorio u toku dana.

“Sučić me je zvao i rekao da je, u razgovoru sa porodicom, odlučio da ubuduće nastupa za Hrvatsku. Rekao mi je da je želio da se javi samo meni, dok će se Savez o svemu oglasiti zvanično. Zahvalio mi se jer sam mnogo uticao na njegovu karijeru, čak i dok je bio rezerva, njegova karijera je rasla, pružao sam mu šansu i zbog toga je želio da mi se zahvali na svemu, ali je tražio i da razumijemo njegovu odluku”, rekao je Janković.

Sučić je samo jedan u nizu fudbalera koji su fudbalski ponikli u Bosni i Hercegovini, ali su odlučili promijeniti selekciju za koju nastupaju. Janković tvrdi da je gubitak talenata ogroman problem.

“Pogledajte kako je raditi meni kao selektoru, koji jedan tim uigrava u prijateljskim utakmicama, a neki potpuni drugi nastupa u kvalifikacijama. O kakvim rezultatima da pričamo? Razvijamo igrače za druge reprezentacije, dva ključna igrača su promijenila dres, dok je Bašić otišao u A reprezentaciju. Igramo sa dvije-tri godine mlađom reprezentacijom i teško je praviti rezultat kad nam svako malo igrači odlaze“, dodao je on.

Veznjak rođen u Livnu odigrao je 16 utakmica za juniorsku reprezentaciju BiH dok je za mladi reprezentaciju upisao osam nastupa.

Sučić ove sezone pruža odlične partije u dresu „modrih“ te se u žestokoj konkurenciji izborio za svoje mjesto, što očigledno nije promaklo ni ljudima iz HNS-a koji su ekspresno reagovali, prenosi N1.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Peljto, Ibrišimbegović i Beljo dobili diplomatske pasoše BiH

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

UGLJEVIK

ŠOK U UGLJEVIKU: Tuzla City poražena od Zvijezde 09!

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori