SARAJEVO

Općinsko vijeće Centar izglasalo izdvajanje više od 4 miliona KM za Koševo

ADAPTACIJA STADIONA

Općinsko vijeće Općine Centar usvojilo je Prijedlog amandmana o raspodjeli sredstava za sufinansiranje FK Sarajevo u renoviranju stadiona Asim Ferhatović Hase u okviru večerašnjeg usvajanja budžeta za 2024. godinu.

Vijeće je na današnjoj 11. vanrednoj sjednici usvojilo Prijedlog amandman za infrastrukturalni projekt adaptacije stadiona Asim Ferhatović Hase, a kako bi naš najveći nogometni stadion ispunjavao UEFA 4 kategoriju stadiona.

Prijedlog o raspodjeli sredstava garantuje prebacivanje 4.157.400 KM s drugih projekata, kako bi se izvršila adaptacija stadiona Koševo, prenosi Klix.

Vijeće je odluku usvojilo sa 16 glasova za, 0 glasova protiv i dva suzdržana. Svoj glas nije dalo 11 vijećnika.

Nakon jučerašnjeg sastanka na zajedničkoj prezentaciji kojoj su prisustvovali predstavnici svih javnih institucija, FK Sarajevo je svojom prezentacijom i odličnim idejnim rješenjem prve faze projekta, potaknuo vijećnike, predstavnike četiri kluba (NIP, Katica - Muminović, Šenderović - Bosno, Šljivo - Muharemović) da podnesu zajedničku incijativu.

Također, danas su vijećnici Općinskog vijeća Centar, nakon dugotrajne rasprave uz predložene brojne amandmane, usvojili budžet Općine Centar za 2024. godinu. Također je usvojena i Odluka o izvršavanju budžeta Općine Centar Sarajevo za ovu godinu.

Prethodno, načelnik Srđan Mandić predložio je raspodjelu milion KM sredstava za isti ovaj projekt, navođenjem da određena sredstva nije moguće transferirati za stadion Asim Ferhatović Hase jer su sredstva namjenska, poput sredstava s Kalin hadži Alijine džamije za koju je novac dao Kanton Sarajevo.

Umjesto spomenutih sredstava, što je Općinsko vijeće izglasalo, Mandić je predložio preraspodjelu milion KM novca s projekata s kojih je, kako je istakao, to moguće ostvariti.

"Sredstva predviđena za rekonstrukciju stadiona Koševo su milion KM. Mi nemamo projekt, nemamo projektantsku procjenu, nemamo model finansiranja. Ovih predloženih pet miliona ne znači ništa", rekao je Mandić o usvojenom Prijedlogu amandmana kojeg je Općinsko vijeće usvojilo.

Mandić je dodao da ne postoji mogućnost, niti zakonsko uporište da se određena finansijska sredstva raspodjele na adaptaciju stadiona Asim Ferhatović Hase pa tako ostaje nejasno kako će i da li će ona biti provedena nakon što je usvojena.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

TUŠANJ

Brutalan odgovor iz Tuzle na poziv Ismira Mirvića!

SARAJEVO

Mirvić napravio novi korak - Zakazan je sastanak, pozvani svi klubovi iz WWin lige BiH!

KUP BIH

Rožman kratak: S kime da igramo? S kime da se borimo?

PROMO

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori