ZENICA

Kadetska selekcija Slovenije pregazila 'Raščićeve bebe'

SRAMOTAN PORAZ

U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u prijateljskom meču u Trening centru NS/FS BiH u Zenici od odgovarajuće selekcije Slovenije sa 0:3.

Gosti su do prednosti došli u 24'. Kapiten Davi Pejičić je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara sa lijeve strane i precizno šutirao u suprotni ugao za 0:1.

U drugom poluvremenu su i izabranici Admira Raščića stvorili nekoliko prilika koje nisu iskoristili, ali su Slovenci u finišu utakmice postigli još dva gola.

Prvo je Arman Durmiši je šutirao sa ivice kaznenog prostora, golman Aldin Aleta kratko odbija loptu, a na nju natrčava Nik Podlesnik i šalje je u mrežu.

U 89' nakon kornera sa lijeve strane, najviši u skoku bio je Alin Kumer Čelik koji sa peterca glavom pogađa za konačnih 0:3.

Selektor Admir Raščić je po završetku utakmice izjavio:

„Na prvu kad neko ko nije gledao utakmicu pogleda rezultat, reći će da su nas Slovenci u potpunosti nadigrali. Međutim, prema prikazanom na terenu to je daleko od istine. Prvo poluvrijeme nije bilo spektakularno ni sa naše, ni sa njihove strane. U drugom smo imali terensku inicijativu, stvorili dosta prilika, ali nažalost nismo uspjeli da ih iskoristimo. Pred kraj smo napravili grešku koju su gosti iskoristili i udvostručili prednost, kasnije nakon prekida primamo još jedan gol. Kad se sve uzme u obzir, ne možemo reći da je Slovenija nezasluženo pobijedila, ali rezultat je ipak previsok i ne odražava pravo stanje na terenu. Imamo za dva dana revanš i očekujem povoljniji rezultat.“

Ove selekcije će u Zenici odigrati još jedan meč 8. februara u 11:00 sati.

Bosna i Hercegovina-Slovenija 0:3 (0:1)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Nihad Ljajić.

Sudije asistenti: Alen Gluho, Amel Omerbegović.

Golovi: 0:1 Pejičić (24'), 0:2 Podlesnik (81'), 0:3 Kumer Čelik (89').

Žuti kartoni: Gojak (BiH), Dassena Ček (Slovenija).

Bosna i Hercegovina: Aldin Aleta, Ivan Kraljević (84. Džan Kiridžić), Petar Đukanović, Emil Ćerimović (66. Malik Kolić), Vukašin Gostimirović (46. Afan Fočo), Kerim Alajbegović, Edvin Hadžić, Adel Šovšić, Admir Gojak (84. Siniša Ristić), Benjamin Džanović (46. Antonio Arapović), Nino Hodžić (66. Sanin Mešić). Selektor: Admir Raščić.

Slovenija: Nejc Antonić, Timothy Dassena Ček (67. Dušan Vukelič), Žan Petrovič (67. Enej Kramberger), Mark Kerin (88. Denis Videnovič), Alin Kumer Čelik, Jan Jurgec (67. Anej Koroša), Flavio Junčaj (67. Noah Weissbach), Niko Osterc, Alban Veselaj (59. Arman Durmiši), David Pejičić, Maj Blažič (59. Nik Podlesnik). Selektor: Muamer Vugdalić.

VEZANE VIJESTI

U-17 I U-19

Selektori kadetske i juniorske reprezentacije BiH bit će smijenjeni!

UGLJEVIK

Novi poraz izabranika Admira Raščića!

TURSKA

Raščićevi izabranici remizirali protiv Velsa

ZENICA

Admir Raščić na okupljanje reprezentacije pozvao sina

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori