BELGIJA

Miron Muslić: U budućnosti se vidim kao selektor "Zmajeva"

MLADI TRENER U BELGIJI

Bosna i Hercegovina je svijetu poklonila još jednog veoma dobrog stručnjaka. Miron Muslić je u Belgiji napravio hit s ekipom Serkl Briža, koja je do njegovog dolaska na klupu bila „prežaljena“, a na kraju su se borili i za izlazak u evropska takmičenja.

O uspjehu s ekipom Serkla, narednoj sezoni i povezivanju s klupom reprezentacije Bosne i Hercegovine Miron Muslić je govorio za „Dnevni avaz“.

Tokom prve sezone u Serkl Brižu smo napravili mnogo lijepih uspomena. Uvijek se rado sjetim svoje prve utakmice – Gent u gostima kada smo pobijedili 4:3. Ta utakmica je imala svu čar i magiju fudbala. 

Nekako smo na kraju uspjeli slaviti u 91. minuti golom Dine Hotića. To je bio početak ove lijepe priče – započeo je razgovor Miron Muslić za „Dnevni avaz“.

Veliki uspjeh koji je došao ima i svoje posljedice. Serkl Briž će u narednoj sezoni ostati bez nekoliko glavnih igrača, ali, kako i sam kaže, Muslić je spreman na to.

- Desit će se ogromne promjene u ekipi. Mi smo najmlađa ekipa u Belgiji, a imali smo jaku godinu iza nas. Imali smo velik doprinos mladih igrača i oni su sada na meti velikih klubova. Mislim da ćemo od početnih 11 igrača morati zamijeniti barem 6 ili 7 igrača – kazao je Muslić o promjenama u igračkom kadru za narednu sezonu u Brižu.

Iako se u prethodnom periodu spominjao kao jedan od glavnih kandidata da sjedne na klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine, Muslić kaže da ga još uvijek nije niko kontaktirao.

- Trenerska imena se uvijek spominju s drugim klubovima, pa i reprezentacijama. To dok nije ozbiljno, ja ne bih komentarisao. Da li ja vidim sebe u budućnosti kao selektor Bosne i Hercegovine? Apsolutno i mislim da će taj dan i prilika za reprezentaciju doći. Ja se radujem zbog tog dana, ali sve u svoje vrijeme – prokomentirao je Miron Muslić za „Dnevni avaz“ o potencijalnom preuzimanju klupe reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Vrlo je važno da znamo ko smo i šta smo. Naš je cilj da damo mladim igračima priliku i da ih na kraju prodamo. Mi smo klub što razvija igrače koji ima čistu ideju. Moj je zadatak da i dalje razvijam mlade igrače i ekipu, kao i da svi znaju šta je Serkl. Trebat će nam vremena, ali vrijeme uvijek stoji na strani mladosti – kazao je Miron Muslić.

VEZANE VIJESTI

ITALIJA

Dva pomoćnika Sergeja Barbareza s posebnim zadatkom su boravila u Italiji

INTERVJU

Ilker Puren: U Turskoj se cijene i poštuju fudbaleri iz BiH!

U21 BIH

Selektor Igor Janković objavio spisak igrača za meč protiv S. Makedonije!

BEOGRAD

Samed Baždar umjesto Srbije prihvatio da igra za BiH!

REAKCIJE

Šveđani razočarani nakon što je Gigović pristao igrati za BiH!

PROMO

Singluj bilo koji meč Prve lige FBiH bez ikakvog limita

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori