BIVŠI FUDBALER ŽELJE

Kosorić o Al-Tuwajiriu: Željo je ogroman zalogaj za sticanje iskustva!

GOVORIO ZA N1

188 utakmica odigrao je u dresu FK "Željezničar". Bio je i ostao ljubimac navijača, a nosio je i kapitensku traku Plavih sa Grbavice. Poslije skoro tri decenije, fudbalu je odlučio reći zbogom. Gost u sportskim minutama, u studiju "Novog Dana" bio je doskorašnji član tima sa Grbavice, Aleksandar Kosorić, piše N1.

Fudbaler Željezničara Aleksandar Kosorić obznanio je da više neće igrati za Željezničar i da je protiv Veleža upisao posljednji nastup na Grbavici.

Kosorić je istakao da mu je vrhunac karijere bio kada je obukao reprezentativni dres.

“Svaki igrač kada kreće svoju karijeru, ima svoje neke ciljeve, tako je svakako vrhunac karijere kada obučete dres svog naroda i imate čast da nosite dres reprezentacije, te da predstavljate u svijetu dres svog naroda. Mogu da budem ponosan na sve to.”, rekao je Kosorić.

Željo je poslije 18. kola u borbi za opstanak, a Kosorić je istakao koliko se teško bilo oprostiti u ovim lošim momentima.

“Željo ove sezone igra ispod svakog renomea kluba, naše igre su bile katastrofalne čitavu sezonu. Jedina svijetla tačka su bile naše igre u Evropi i prvo kolo protiv Borca. Za Želju je sada dobro što je pauza, treba ozbiljno razmisliti kako dalje i napraviti rezove kako u ekipi, tako i u svim ostalim segmentima kluba.”

“Stranim trenerima treba duže za adaptaciju”

Kosorić kaže da je saradnja sa Saudijcima enigma, te da ima više povjerenja u domaće trenere.

“Moje iskreno mišljenje je da uvijek imam više povjerenja u domaće trenere, trenere koji poznaju ovu ligu, jer mi smo nekako specifični, sistem je specifičan i liga sama po sebi je jako teška. Tim ljudima će trebati vremena da se adaptiraju, a da li mi imamo vremena to je pitanje za neke druge ljude.”

Potom se osvrnuo na dosadašnje iskustvo sa trenutnim trenerom Željezničara, Abdulhakeemom Al-Tuwaijrijem.

“Sarađivao sam zadnjih mjesec dana, mogu da kažem sve najbolje o njemu. On želi da napreduje, prati trendove evropskog fudbala i zasigurno da će njemu trebati neko iskustvo da bi on pokazao sav svoj kvalitet. Trenutno mislim da je Željo ogroman zalogaj za sticanje iskustva i da nije situacija ta da bi imali prostora da nekoga istrpimo. Mislim da će trebati dobro da analizira svoj rad u proteklih mjesec dana i da se dobro spremi za nastavak sezone.”

“Željo treba provjerene ljude”

Da li smatra da je neodgovorno dovesti nekoga bez iskustva u klub kakav je Željo na osnovu dosadašnjeg iskustva sa novim trenerom, te da li on može osjetiti duh i mentalitet kluba Kosorić kaže:

“Ja sam mišljenja da Željo mora dovoditi provjerene ljude, ljude koji znaju šta je filozofija Želje i kako se ponašati prema dresu i grbu tog kluba. Ovo što sam do sada imao iskustva sa njim mogu reći da je on osjetio neke stvari, ali mislim da suštinu svega jako teško može, jer je čovjek iz druge kulture, teško je razumiti nas balkance, bit će jako izazovno.”

Najdraža utakmica u dresu Željezničara mu je bila u dresu Ferencvarosa, a kaže da mu je ipak najdraža generacija bila “generacija Željine djece” kod pokojnog Odovića.

“Bili smo tad totalni autsajderi, uspjeli smo da pobijedimo i u Budimpešti i u Sarajevu i prođemo dalje, ta euforija ostaje upamćena za cijeli život. Naravno posebno bi istakao i derbi utakmice, a pogotovo pobjedu od 0:1 u derbiju 2016. godine. U sjećanju mi je uvijek generacija Željine djece, gdje smo se borili za trofej do samog kraja i igrali Evropu dobro, to je grupa gdje i dan danas imamo kontakte i viber grupu, to su prijatelji za cijeli život", piše N1.

VEZANE VIJESTI

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

VJEČITI DERBI

Ništa od zajedničkog pressa, predstavnici FK Sarajevo otkazali!

WWIN LIGA BIH

ŠTA GLEDAOCI MOGU VIDJETI? Užasno loš signal iz Modriče!

GRBAVICA

Velež poslao Želju u zonu ispadanja, Rođeni slavili na Grbavici!

PRESS KONFERENCIJA

Akrapović uoči Veleža: Teška su ekipa, taktički igraju ofanzivan nogomet!

PROMO

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori