EURO 2024

OGROMNA ZARADA: Koliko će N/FSBIH zaraditi ako odemo na EURO?

BARAŽ U MARTU

Plasman na EURO 2024. godine bi, ne samo obradovao armiju navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine zbog svog prvog nastupa na Evropskom prvenstvu ikada, već bi bh. kući fudbala itekako napunio kasu, piše N1.

Zmajevi će u martu imati mogućnost da se kroz dodatne kvalifikacije plasiraju na EURO. Bio bi to prvi nastup na velikoj evropskoj sceni, što bi bio veliki sportski uspjeh. Uspjeh bi, međutim bio i finansijski, jer bi Zmajevi u kasu N/FS BiH stigli milioni eura.

Naime, samo za plasman na EURO u Njemačkoj, Savez bi u Bosnu i Hercegovinu vratio 9,25 miliona eura, koliko iznosi nagrada za kvalifikaciju, ali to nije sve.

Svaki koristan rezultat bi sa sobom nosila i dodatnu novčanu nagradu. Naime, remi u grupnoj fazi vrijedi 750 hiljada eura, dok se za pobjedu zaradi dvostruko više, 1,5 miliona.

Kvalifikacija u sljedeći krug takmičenja, osminu finala dodatnih je 2 miliona eura zarade, četvrtfinale nosi 3,25 miliona, a polufinale 5 miliona eura.

Logično, najbogatije nagrade slijede za osvajače Evropskog prvenstva. Najbolja reprezentacija “Starog kontinenta” zaradit će 10 miliona eura, dok će finalisti pripasti 7 miliona.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će utakmice baraža krajem marta 2024. godine. Sam plasman u Njemačku bio bi historijski uspjeh, a finansijka injekcija u doba gradnje hibridnih terena i drugih projekata bila bi sve ono što u Izvršnom Odboru N/FS BiH priželjkuju, prenosi N1.

VEZANE VIJESTI

REAKCIJE

Šveđani razočarani nakon što je Gigović pristao igrati za BiH!

PRVI SPISAK BARBAREZA

Barbarez: Stevanović je trebao biti pozvan, ali frustriran je!

ZENICA

Novi remi juniorske reprezentacije BiH sa Slovenijom

OBJAVIO POVLAČENJE

Savez se zahvalio Šehiću: Ovo predstavlja kraj jedne ere!

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Puštene u prodaju ulaznice za utakmicu sa selekcijom Italiije!

PROMO

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori