IZ AUSTRALIJE U BIH

Emina Ekić putovala dvadeset i osam sati da dođe na okupljanje!

LJUBAV PREMA DOMOVINI

Dvadeset i osam sati putovanja od Melburna do Sarajeva nije ostavilo previše traga na mladoj Emini Ekić koja na okupljanje reprezentacije uvijek stiže raspoložena i sa osmijehom.

„Umorna sam malo, ali mi je fino kad ovdje dođem i ne bih toliko putovala da ne volim da igram za reprezentaciju“, u dahu kaže Ekić.

Razloga za raspoloženje ima jer je u međuvremenu promijenila klub i sada je članica Melburn sitija, u kojem se brzo adaptirala i već postigla prelijep pogodak, koji je naše medije podsjetio na spektakularne golove iz kornera Blaža Sliškovića.

Naša reprezentativka na pitanje da li joj godi to poređenje i zna li uopšte ko je Blaž Slišković iskreno odgovara: „Nisam znala, do ovog gola, a onda su mi mama i tata puno pričali o njemu. Znam da je on fudbalska legenda i drago mi je kad kažu da taj moj gol podsjeća na nekadašnje njegove. Čula sam toliko lijepih priča o gospodinu Sliškoviću i bila bih sretna da ga jednom upoznam.“

Ekić je podijelila i utiske o novom klubu: „ Mi smo dio engleskog Mančester sitija, radimo po njihov planu i programu i to mi se mnogo sviđa.Volim taj način treniranja jer mi pruža mogućnost da napredujem. Australijska liga je brza, jaka, mi dobro igramo i zadovoljna sam. Nakon ovog gola, nadam se da će ih biti još a željela bih i da postignem prvi pogodak u dresu reprezentacije.“

(nfsbih.ba)

VEZANE VIJESTI

DUGOGODIŠNJA SELEKTORICA

Oglasila se Samira Hurem: Saznala sam da sam smijenjena preko weba!

MAESTRALNO

MAJSTORIJA: Bh. reprezentativka pogodila direktno iz kornera!

RAZVOJNI TURNIR

Ženska U16 reprezentacija BiH slavila protiv Sjeverne Makedonije

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori