BANJA LUKA

Igrač Borca samouvjeren: Mi smo prvi favoriti za titulu!

BIVŠI REPREZENTATIVAC BOSNE I HERCEGOVINE

Fudbaleri Borca lideri su Premijer lige Bosne i Hercegovine, poslije 15 odigranih kola. Banjalučani su u impresivnom nizu od 14 utakmica bez poraza, u kojima je ekipa Vinka Marinovića ostvarila 11 pobjeda i tri remija. Kapiten dvostrukih šampiona BiH i bivši reprezentativac naše zemlje Srđan Grahovac bio je gost u sportskim minutama Novog dana.

Grahovac se poslije devet godina vratio u Banjaluku. Borac je trenutno na dobrom putu da osvoji jesenju titulu budući da ima četiri boda prednost nad drugoplasiranim Zrinjskim tri kola prije kraja.

“Situacija je takva kakva jeste, ambicije kluba i moje ambicije se poklapaju i nadam se da ćemo ispuniti cilj. U fudbalu nema prostora da se razmišlja unaprijed. Mi gledamo iz utakmice u utakmicu, imamo dobro posložen igrački kadar. Imamo širinu, možda čak i višak igrača. Šta će biti dalje, mi se nadamo da ćemo izboriti mjesto za izlazak u evropska takmičenja. Cilj je dupla kruna, naučen sam da imam najviše ciljeve kao igrač Borca. Sportski je težiti ka tome”, rekao je Grahovac.

Koliko je teško nositi dres Borca, razgovarali smo jučer sa fudbalerom Sarajeva Mirzom Mustafićem. Kako je igračima psihički se nositi sa pritiscima?

“Imao sam priliku igrati u inostranstvu, dosta više se pazi na mlade igrače u vezi pritiska. Ovdje u BiH je pritisak ogroman, kako i na igrače tako i na trenere. Mene kao kapitena raduje da imamo širok igrački kadar, atmosfera je super i to je najveća snaga naše ekipe. Nadam se da će niz bez poraza nastaviti.”

Kapiten Borca je kazao kako pored svog tima u vrhu tabele vidi Zrinjski, Sarajevo i Velež. Također, naglasio je kako mu se najviše sviđa igra mostarskog tima.

“Mi smo prvi kandidati za osvajanje titule. Tu su Zrinjski i Sarajevo. Tu je ekipa Veleža i Širokog, meni lično se najviše sviđa ekipa Veleža. Mislim da će mnogima pomrsiti račune u nastavku prvenstva. Na dnu ćemo vidjeti, dugo je prvenstvo”, dodao je Grahovac.

Veznjak banjalučkog tima dotakao se i nastupa Zrinjskog u evropskim takmičenjima.

“Velika stvar za naš fudbal. Uvijek sam imao osjećaj da mi kasno shvatimo da se možemo nositi sa drugima. Zrinjski nam je svima otvorio oči i sa plasmanom i radom. I drugi ulažu, ali Zrinjski je uhvatio kontinuitet, uvjerenje u rad stručnog štaba i ekipe.”

Protiv kojeg igrača i koje ekipe vam je u Premijer ligi najteže igrati?

“Ima kvalitetnih ekipa. Specifična je Premijer liga, ne mogu izdvojiti ekipu ni igrača. Ima dosta kandidata za najvećeg šaljivdžiju u ekipi, ponosan sam na atmosferu u svlačionici. Svi su profesionalci, družimo se van terena. Jovo Lukić, Jakov Blagajić se izdvajaju.”

Iskusni fudbaler ima tri nastupa za reprezentaciju BiH. Grahovac komentariše nastup Zmajeva u posljednjih nekoliko mjeseci i kaže da se nada plasmanu na Euro.

“Zadovoljan jesam, mogu sebe pogledati u ogledalo. Nisam imao povrede u karijeri, nije to uticalo na moj put. Bio sam kapiten omladinskih selekcija, pozive u A sam dobijao dvije sezone, ali nisam dobio neku šansu da pokažem šta mogu. Neko je odlučio da ne dobijem šansu, tu su selektori koji odgovaraju za rezultate. Došlo je danas do smjene generacija, svi zajedno moramo biti realniji i vidjeti da je kvalitet opao. Ušlo se u kontra ritam, bilo je teško okrenuti se onda u pravom smjeru. Često se govori da neki igrači ne daju maksimum, ali to nije tačno. Nadam se da ćemo se plasirati na Euro”, rekao je i dodao:

“Generalno, sistem takmičenja se promijenio, sada je lakše otići na veliko takmičenje. I Hrvatska i Srbija sa dosta problema idu na Euro. Svi napreduju, igraju fudbal što se i vidi. Za kraj, hvala navijačima Borca na podršci. Mi svojim zalaganjem pokazujemo koliko nam znači Borac. Reprezentujemo Borac i Banjaluku na pravi način”, zaključio je Grahovac.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Prednost Borca se istopila na pet bodova!

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori