BANJA LUKA

Oglasio se MUP RS-A: Lešinari planirali napasti Manijake!

ZABRANA GOSTUJUĆIM NAVIJAČIMA

Danas će se u okviru 14. kola Premijer lige BiH odigrati utakmica između Borca i Željezničara na Gradskom stadionu u Banja Luci.

Gostujućim navijačima zabranjen je dolazak u Banja Luku, pa su se sinoć oglasili Lešinari, navijači Borca koji traže objašnjenje zašto navijači ne dolaze. Oglasio se i sam Željo, koji se pita za koga se igra fudbal u BiH?

Nakon svega, MUP RS jutros je objavio sapštenje u kojem navode razlog zabrane.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su nakon izvršenih operativnih provjera i prikupljenih obavještenja u vezi sa održavanjem fudbalske utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koja će se održati dana 12. novembra 2023. godine na Gradskom stadionu u Banja Luci između Fudbalskog kluba Borac iz Banja Luke i Fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva donijeli bezbjednosnu procjenu da bi na navedenom događaju moglo doći do ugrožavanja bezbjednosti gostujućih navijača.

U skladu sa tim, Policijska uprava Banja Luka, obavijestila je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da dolazak i prisustvo navijača Fudbalskog kluba Željezničar nije dozvoljeno.

Naime, izvršenim provjerama, došlo se do saznanja da navijači Fudbalskog kluba Borac spremaju napad na gostujuće navijače, na trasi kretanja odnosno tokom njihovog boravka na području Grada Banja Luka.

Imajući u vidu naprijed navedeno te činjenicu da su u prethodnom periodu evidentirani događaji i incidenti prilikom kojih su policijski službenici kod obje grupe navijača prije početka utakmica pronalazili opasne i nedozvoljene predmete, Policijska uprava Banja Luka nije željela da ugrozi bezbjednost samog događaja.

Policijska uprava Banja Luka preduzima mjere i radnje u cilju bezbjednog održavanja navedene fudbalske utakmice kao i održavanja zadovoljavajućeg stanja bezbjednosti na području koje operativno pokriva", stoji u saopštenju.

VEZANE VIJESTI

BANJA LUKA

BORAC NA PLUS DEVET: Banjalučani slavili protiv Tuzle!

ROĐENI U TURSKOJ

Predstavnici FK Velež održali sastanak sa predstavnicima Antalye

SARAJEVO

Bismark Charles na posudbi u Željezničaru

MOSTAR

HERCEGOVINA ŽIVI VELEŽ: Osam firma donijelo milione Rođenim!

MOSTAR

Zrinjski dobija pojačanje iz Južne Amerike

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori