SAOPŠTENJE

Oglasili se iz Želje: Za koga se igra fudbal u Premijer ligi BiH?

MANIJACI NE MOGU U BANJA LUKU

Saopštenje FK Željezničar prenosimo u cijelosti.

FK Željezničar će drugi put zaredom ostati bez podrške navijača u Banjaluci.

FK Borac je u petak, 10.11.2023. godine, u 16:22 sati obavijestio FK Željezničar da je MUP RS-a donio odluku o zabrani dolaska navijača FK Željezničar na utakmicu 14. kola Premijer lige BiH protiv FK Borac zbog bezbjednosnih razloga.

Iako su naši navijači i Klub uredno najavili gostovanje i organizovani dolazak, MUP RS-a je u petak donio odluku da naši navijači ne mogu prisustvovati utakmici.

FK Borac je izrazio žaljenje, ali istakao da ne mogu utjecati na odluke MUP-a.
Podsjetimo, našim navijačima nije bio dozvoljen ulazak u Banjaluku ni u aprilu ove godine kada je Željezničar igrao protiv Borca.

Smatramo da se ovom odlukom dovodi naš prvi tim u podređen položaj u utakmici 14. kola Premijer lige BiH, zbog izostanka podrške naših navijača.

Također ,želimo istaći da smo u ovosezonskoj utakmici odigranoj na Grbavici poduzeli konkretne radnje u saradnji sa MUP-om KS-a, te na taj način obezbijedili siguran i neometan dolazak i odlazak navijača FK Borac sa našeg stadiona.

Zbog čega MUP RS-a ne želi da obezbijedi dolazak naših navijača i dalje nam nije jasno, jer nismo dobili nikakav validan argument i obrazloženje.

Također, želimo skrenuti pažnju na ograničavanje broja karata za naše navijače na svega 250. Iako 5% kapaciteta stadiona u Banjaluci iznosi oko 480 mjesta.
Na našem stadionu je gostujućim navijačima klubova sa kojima imamo reciprocitet obezbijeđen besplatan ulaz i 5% kapaciteta Stadiona Grbavica.

FK Željezničar nastavit će i u budućnosti poštovati propise i gostujućim navijačima osiguravati najbolje uslove za gledanje utakmica, naveli su u saopštenju kluba sa Grbavice.

VEZANE VIJESTI

GABELA

Željezničar nakon preokreta slavio u Gabeli

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

GRBAVICA

Željezničar imenovao Dinu Đurbuzovića za novog trenera ekipe

GRBAVICA

Galić heroj navijača Plavih: Skinuo je parolu Hordi zla

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori