NJEMAČKA

SUD ODLUČIO: Misimović mora platiti ogromnu kaznu

DIREKTOR BIH REPREZENTACIJE

Zvjezdanu Misimoviću, direktoru fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, sud u Njemačkoj je naložio da mora platiti 191 hiljadu eura.

Glavn posao bivšeg Zmaja godinama je kupovina odbačenih vila nakon čega bi ih u potpunosti renovirao i potom prodao za daleko skuplji iznos.

Međutim, sada se našao u problemu sa luksuznom vilom koju je prodao Bayernovom defanzivcu Dayotu Upamecanu, piše Bild.

Naime, Misimović je 2021. godine bio uključen u prodaju pomenute nekretnine za 5,2 miliona eura te je preuzeo kontrolu oko izgradnje doma nakon čega je agent koji je predstavljao Bayernovog defanzivca u ovom slučaju tvrdio da je ugovorio proviziju sa bivšim Zmajem od tri posto.

Upravo je agent predstavio Upamecana kao kupca nekretnine i nekoliko puta je sa njim razgledao nakon čega je imao opsežan kontakt sa savjetnicima kupca prije transakcije i slanja nacrta ugovora banci. Zbog tog dodatnog posla je smatrao da ima pravo i na pet posto provizije.

Mimović je preko advokata tražio odbacivanje tužbe u ovom predmetu jer je u prošlosti radio sa pomenutim agentom i nikada od njega nije tražio proviziju za slične transakcije jer je "agentovu proviziju uvijek plaćao kupac".

Osim toga, agent je izvršio samo jednu inspekciju i nije imao pravo na proviziju.

Međutim, Upamecano je platio manje i želio je neke građevinske radove obaviti sam, ali sud nije poslušao mišljenje bivšeg nogometaša jer tzv. "klauzula o dodatnom prihodu" prema kojoj se provizija primjenjuje samo na kupoprodajnu cijenu od najmanje 5.3 miliona eura - nije bila dio ugovora.

Misimović sada mora platiti 3,48 prvobitno ugovorene kupoprodajne cijene od 5,5 miliona eura što iznosi 191.400 eura sa PDV-om uz pet posto kamate za period od januara 2022. godine, prenosi Faktor.

Presuda još uvijek nije pravosnažna te bivši Zmaj ima mjesec da uloži žalbu

VEZANE VIJESTI

NJEMAČKA

Zvjezdan Misimović se prerušio u svećenika

NJEMAČKA

Misimovića u avionu dočekala poruka na omotu od šećera

NYON

Misimović: Imamo prednost što igramo kući. Do nas je!

SRBIJA

BRUTALNA ISTINA: Miske otkrio što nije igrao za Srbe

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori