Druga liga - sjever

NK Orahovica zahvalila reprezentativcu BiH Amaru Dediću

REPREZENTATIVAC BiH

Zbog istupanja iz lige ekipe Mladosti iz Malešića, proteklog vikenda se odigrao jedini opštinski derbi grada Gračanica između ekipa NK Orahovica 74 I FK Lokomotiva Miričina, Druga Liga FBiH Sjever.

Utakmica odigrana u fer i korektnoj igri u odličnoj atmosferi pred oko 600 gledatelja i pobjeda ekipe iz Orahovice rezultatom 4:0 je sasvim zaslužena i time daje dodatni podsticaj za igrače, navijače a pogotov za ljude koji se brinu oko kluba. Dodatni plus ovom derbiju je činila startna postava koja je brojala 9 igrača iz vlastite škole fudbala NK Orahovica 74 što je prava rijetkost u današnje vrijeme, poznavajući trend odlazaka omladine van granica BiH.

Ovaj post i posvećujemo ovoj zaista organizovanoj grupi ljudi koja je ljetos sebi i ostalima dala obećanje i zadatak da će NK Orahovica 74 kao kolektiv preći sigurno na jedan viši nivo.

Pred sebe su prvobitno postavili cilj ujedinjenja dvije škole fudbala pod jedan krov, krov kluba Orahovica 74. Sad omladinski pogon u svom taboru broji preko 150 djece uzrasta od 5 do 15 godina u 5 različitih kategorija.

Uređenje u i oko stadiona odvijali su se čitavo ljeto, postavljeni reflektori za noćne termine utakmica i treninga, kupljene su nove mreže, mašina za markiranje terena u rangu većih klubova. Najveći odjek je imala novost o kupovini sluzbenog autobusa. Malo klubova u regionu i državi može se pohvaliti sa ličnim prevoznim sredstvom ali i to je ovim ambicioznim ljudima bilo kao od “šale” riješiti.

Potpisani su ugovori sa sponzorstvom za sezonu 23/24 sa 120 različitih firmi čije reklame krase stadion Barice.

Generalni sponzor je renomirana italijanska firma LM MEDICAL sa kojom je potpisan ugovor na 2 godine, čiji će logo krasiti nove dresove za sve kategorije kluba (od pjetlića do seniora).

Zaista NK Orahovica 74 ove sezone izrasta u stabilnog federalnog drugoligaša a redovno svoju podršku daje i reprezentativac BiH i kapiten Red Bull Salzburga, Amar Dedić čiji su korijeni baš iz Donje Orahovice, prenose Sportske.ba.

VEZANE VIJESTI

TRANSFERMARKT

Demirović i Dedić najskuplji Zmajevi, Ahmedhodžiću pala cijena!

BH. REPREZENTATIVAC

TRANSFER BOMBA: Amara Dedića u svoje redove dovodi Chelsea?

DESNI BEK

Amar Dedić izjavom o reprezentaciji pokazao šta stvarno misli!

SARAJEVO

Amar Dadić: Jedina poruka je da trebate vjerovati u nas

VELIKA GESTA

Dedić poslao dres za uplakanog dječaka nakon poraza Zmajeva!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori