DOBOJ

Jagodić: Nema uzbune, nema alarma! Rad, rad i rad!

TRENER SLOGE IZ DOBOJA

Nakon trijumfa Sloge u prvom kolu Premijer lige BiH nad Sarajevom Dobojlijama je spletom okolnosti raspored dao tri vezana gostovanja dok ih četvrto očekuje u Posušju.

U razgovoru za Bhfudbal Jagodić je analizira tri vezana poraza:

"Najradije bih da ništa ne komentarišem. Mi smo poslije dobro odrađenih priprema i starta prvenstva došli u situaciju da moramo praviti 14-dnevnu pauzu radi odgađanja utakmice sa Željezničarom. Taj period sam morao da iskoristim da prvotimce držim u "tonusu" a ja sam, igrajući kontrolnu utakmicu u Bijeljini, dao priliku igračima sa manjom minutažom i time mnogo pogriješio".

"U toku mikrociklusa priprema za Konjic nam se povrijedio veoma bitan vezni igrač Nikola Dujaković, i pored svega toga mi smo i u Konjicu a i u Ugljeviku odigrali veoma dobro ali smo obe izgubili. Ovo sinoć je bio pretežak zadatak jer smo bili u situaciji da moramo izaći protiv ovako jakog Borca sa mnogo mladih igrača. Većina je i prvi put kročila na Gradski stadion. Borac je to iskoristio i nemilosrdno nas kaznio. Mojim igračima nemam šta zamjeriti. Prevelik je ovo bio "zalogaj" za njih većinu, pogotovo kada sam morao na poluvremenu iz igre izvesti kapitena Milanovića a u igru uvesti mladog Tatića (17 godina). Nikolić ima temperaturu već treći dan, Batar još nije prošao kroz "Comet" sistem, Grabež je imao tri žuta kartona a Siniša Dujaković natečen list noge."

"Kada sve to sagledam, težak i ubjedljov poraz mnogo boli, ali nemamo vremena ni za analizirati ovo, nego što prije zaboraviti i pokušati se detaljno pripremiti za sledeće, peto gostovanje u nizu, u Posušju. A onda reprezentativnu pauzu maksimalno iskoristiti za potpuni reset jer već poslije pauze imamo tri teške utakmoce u sedam-osam dana. Tuzla, pa zaostala sa Željezničarom koja nama sada ne odgovara ali ko nas pita za to, pa slijedi gostovanje Veležu. Nema uzbune, nema alarma, rad, rad, rad i samo rad svih struktura u klubu mora donijeti uspjeh" - detaljno nam je pojasnio situaciju strateg Sloge.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

MOSTAR

ZRINJSKI U FINALU: Četvrti iz lige ide u Evropu!

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

IZJAVE TRENERA

Akrapović: Dosta nam se toga vratilo! Jagodić: Previsok je ovo rezultat!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori