MOSTAR

Jakovljević: Dosta je tenzija i nacionalnog naboja, treba da se ujedinimo

STUP ODBRANE PLEMIĆA

Slobodan Jakovljević bio je gost Novog Dana N1 televizije i najavio dvomeč play-off Evropa lige, gdje će prvaci Bosne i Hercegovine pokušati otići i korak dalje protiv austrijskog LASK-a.

Očekivanja pred susret sa LASK-om, te ambicije Zrinjskog za N1 najavio je prvotimac Jakovljević, koji neće biti na raspolaganju treneru Renduliću protiv LASK-a.

“Nažalost neću moći igrati u četvrtak, još uvijek se nisam skroz oporavio, nadam da ću biti spreman za revanš susret. Sretni smo što smo ostvarili historijski uspjeh i obezbijedili plasman u Konferencijsku ligu. Nadamo se da ćemo se plasirati i u Evropsku ligu.”

Istakao je da mu je drago što je Nermin Bašić čestitao javno, ali i da očekuje čestitke i cijele bh. fudbalske javnosti.

Drago mi je da je trener Nermin Bašić čestitao javno, nadam se da će ostale njegove kolege i čitava fudbalska javnost BiH čestitati taj historijski uspjeh. Trenutno živimo svoj san hvala svakom ko je čestitao i ko će čestitati.”

Na pitanje kako komentariše intervju trenera Krunoslava Rendulića za Index.hr, gdje je naveo da bi uspjeh Zrinjskog mogao ujedinit Bosnu i Hercegovinu i donijeti mnogo i ostalih bh. klubovima.

“Nadam se da će ovo biti vodilja, dosta je više tenzija, tog nacionalnog naboja, dajte da se skupimo svi u jedno, imamo tu zemlju, isti narod, da se više ne svađamo i da gledamo kroz život naprijed i da pomažemo jedni drugima. Veliki je ovo uspjeh, treba da se ujedinimo i da idemo naprijed.”, rekao je Jakovljević.

Javnost interesuje i – šta je tajna uspjeha Zrinjskog?

“Smatram da je to jedno zajedništvo, ljudi iz uprave, oko kluba, unutar kluba i igrača. Svi pušemo u istom pravcu tako da je to zajedništvo i jedinstvo tajna našeg uspjeha.”

Jakovljević se dotakao i pretendenata u pohodu na odbranu titule.

“Ovdje uvijek ima ekipa koje pretenduju za sami vrh, Sarajevo, Željezničar, Velež, Borac, Široki Brijeg standardne ekipe koje pretenduju za sami vrh.”

Defanzivac Zrinjskog je upitan i koji mu je najteži igrač protiv kojeg je bilo igrati.

“Ako izuzmem Nemanju Bilbiju, to je Mersudin Ahmetović izraziti golgeter.”

Za kraj i kratko je upitan gdje mu je najljepše pobijediti, a Jakovljević je istakao:

“Svako gostovanje nosi određeni užitak, izdvojio bih komšijski derbi. Otkad sam ja tu nikada nismo pobijedili na Pecari, tu je i Stadion Rođeni u Vrapčićima naš gradski rival, lijep ambijent i utakmica sa velikim nabojem.”

Meč između LASK-a i Zrinjskog na rasporedu je u četvrtak od 21 sat. Prva utakmica se igra u Austriji, dok je revanš 7 dana kasnije Pod Bijelim brijegom.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

MOSTAR

VELEŽ PORUČIO: Cilj je bio napad na naše igrače!

MOSTAR

MOSTARSKI DERBI: Zrinjski minimalno savladao Velež!

MOSTARSKI DERBI

KO ĆE SLAVITI U MOSTARU? Danas veliki mostarski derbi!

MOSTAR

Navijačima Veleža zabranjen dolazak na mostarski derbi protiv Zrinjskog

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori