SARAJEVO

Šimundža odbio Sarajevo? Bruno Akrapović sjeda na klupu?

SARAJEVO TRAŽI NOVOG TRENERA

FK Sarajevo je još uvijek bez šefa stručnog štaba nakon što je Mirza Varešanović napustio klupu bordo tima, a jedan od glavnih kandidata za upražnjeno mjesto bio je slovenski stručnjak Ante Šimundža. 

Šimundža je zajedno sa Husrefom Musemićem bio u užem izboru za novog trenera tima sa Koševa, a danas slovenski mediji pišu kako su pregovori između Sarajeva i Šimundže propali.

“Bivši trener Maribora i Mure, koji je posljednji put vodio Ludogorets, ali je od marta bez kluba, otputovao je u Bosnu i Hercegovinu i sastao se s čelnicima Sarajeva. Konkretna ponuda bila je na stolu, ali je Ante Šimundža želio uzeti vremena da razmisli prije konačne odluke. Sada je, kako otkrivamo, Ante Šimundža donio konačnu odluku i… odbio Sarajevo! Slovenski stručnjak zahvalio je ljudima koji vode klub sa stadiona Koševo (dobrih 49 posto vlasničkog udjela ima malezijski milijarder Vincent Tan) na pruženoj prilici, ali je zaključio da trenutak za njegov odlazak u Sarajevo nije pravi.”

Varešanović je napustio Sarajevo nakon poraza od Torpeda u 1. pretkolu Konferencijske lige. Bordo tim je u prvom kolu Premijer lige zabilježio poraz na domaćem terenu od Sloge.

Nakon što je Šimundža otpao koji je bio velika želja Ismira Mirvića, kao novi trener Sarajeva spominje se Bruno Akrapović koji je spreman preuzeti užarenu Bordo klupu.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

Slovenci tvrde: Rožman broji posljednje dane na klupi Sarajeva

SARAJEVO

Trener Sarajeva: Idemo sve pobijediti do kraja

DERBI U MOSTARU

Zrinjski razbijao Sarajevo, pa na kraju spašavali pobjedu!

LOŠE SUĐENJE

Mirza Kazlagić stadion Koševo napustio pod policijskom pratnjom!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

PROMO

Singluj bilo koji meč Prve lige FBiH bez ikakvog limita

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori