GRBAVICA

BAŠIĆ I KOSORIĆ: Nikoga se ne bojimo!

PRESS KONFERENCIJA ŽELJEZNIČARA mi

Fudbaleri Željezničara će sutra na svojoj Grbavici dočekati ekipu Dinama iz Minska u okviru prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Bit će to prva evropska utakmica na Grbavici poslije pet godina za "Plave". O kakvoj euforiji je riječ, dovoljno govori podatak da su ulaznice bile rasprodate dva dana prije utakmice.

Jutros je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana press konferencija na kojoj su se obratili trener Nermin Bašić i kapiten Aleksandar Kosorić.

- Jedva čekamo da počne utakmica. Četiri sedmice priprema, da li je bilo dovoljno nije. Nedostaje nam još dosta tih stvari i za uigrati, ja bih rekao i kondiciono da budemo spremni za Evropu. Znamo da je naš protivnik odigrao već 14 utakmica, da su ozbiljna i kompaktna ekipa, mnogo trče, postigli su mnogo golova 34.

Nekako smo jako teško dobijali informacije, jer su isključeni sa svih platformi koje rade analize u svijetu. Što se tiče moje ekipe, četiri sedmice jako dobro rade, dobra je hemija u svlačionici. Radimo mnogo stvari na drugačiji način, što je bio šok za igrače, ja bih rekao u pozitivnom smislu. Da li ćemo to odmah krunisati u Evropi, ali sigurno da imamo veliku volju i želju da nešto napravimo - rekao je Bašić.

Trener "Plavih" istakao je jednu stvar na koju njegovi izabranici moraju obratiti pažnju.

- Ne smijemo izgorjeti u toj velikoj želji. Moramo mnogo trčati, biti jako disciplinirani i taktički besprijekorni. Nekako tu sinergiju koju imamo na Grbavici provesti na djelo na terenu, da igramo na rezultat, da smo odvažni, borbeni, ali moramo biti i taktički na top nivou da bismo uspjeli proći dalje. 

Nadamo se da možemo proći, imamo želju da to uradimo, a znamo da igramo protiv ekipe koja je prije osam godina igrala Evropa ligu - poručio je Bašić.

Okupljenim novinarima se obratio i kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić.

- Riječ je o ozbiljnom protivniku koji ima iskustva u evropskim utakmicama. Trebamo im dati respekt, ali prvu utakmicu igramo pred našom publikom, koja je naša dodatna snaga i vjetar u leđa. 

Ekipa Dinama ima mnogo pojedinaca, ali tako ima i svoje nedostatke koje ćemo mi pokušati da iskoristimo. Iza nas je period priprema koji je prošao bez povreda. Novi momci su se brzo uklopili. Mislim da ćemo sutra biti pravi - poručio je Kosorić.

Bašić je dodao kako se radi na papirima za novopridošle Harisa Ovčinu i Brazilca Alisona (Allyson).

- Danas rješavamo registraciju za Ovčinu i Alisona, koji nisu još registrovani, i nadam se da ćemo u toku dana to uspjeti da završimo - istakao je Bašić.

VEZANE VIJESTI

GABELA

Željezničar nakon preokreta slavio u Gabeli

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

GRBAVICA

Željezničar imenovao Dinu Đurbuzovića za novog trenera ekipe

GRBAVICA

Galić heroj navijača Plavih: Skinuo je parolu Hordi zla

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori