TRANSFER VIJESTI

Bivši stoper Milana i Hajduka potpisuje za Zrinjski?!

ZVUČNO IME STIŽE U MOSTAR

Stoper Reprezentativac Češke srpskog porijekla važio je za velikog talenta u mlađim danima, Đenova ga je kupila od Slavije iz Praga 2012. godine za 12.000.000 čeških kruna, a nakon toga je prešao i u Milan. Za "rosonere" je nastupao do 2014. do 2019. godine, ali je za ovaj klub uspio da upiše samo jedan zvanični nastup. 

Slali su ga na pozajmice u Vareze, Muskron, Krotone i Frozinone, a 2019. godine je poslije isteka ugovora napustio Milano i potpisao ugovor sa Hajdukom iz Splita. Poslije četiri godine u HNL-u i osvojenog kupa sa "bilima" sada je slobodan igrač i u trci za njegov potpis najveći favorit je za sada klub iz Mostara.

Simićev otac Radoje je Srbin iz Prijedora, a majka Slavica mu je Hrvatica iz Zagreba, pa je ovaj defanzivac koji pokriva pozicije centralnog i desnog defanzivca imao veliki izbor kada je birao za koga će da igra. Zbog oca je imao pravo da nastupa za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, zbog majke je mogao da obuče dres Hrvatske, a kako je kao dijete stigao u Češku imao je opciju da zaigra za ovu reprezentaciju. Igrao je za Čehe u svim mlađim kategorijama i uspio da upiše dva nastupa za seniorski tim. Stefan Simić je na pragu potpisivanja ugovora sa Zrinjskim, tvrdi Mondo.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

MOSTAR

VELEŽ PORUČIO: Cilj je bio napad na naše igrače!

MOSTAR

MOSTARSKI DERBI: Zrinjski minimalno savladao Velež!

MOSTARSKI DERBI

KO ĆE SLAVITI U MOSTARU? Danas veliki mostarski derbi!

MOSTAR

Navijačima Veleža zabranjen dolazak na mostarski derbi protiv Zrinjskog

PROMO

Singluj bilo koji meč Prve lige FBiH bez ikakvog limita

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori