SARAJEVO

Baždarević: Ako budem selektor biću zato što vrijedim

POTENCIJALNI SELEKTOR ZMAJEVA

Odlaskom Faruka Hadžibegića s klupe fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine krenula je licitacija imenima kandidata koji bi mogli uskočiti na upražnjeno mjesto.

Kako smo i navikli u prethodnih nekoliko godina, kao kandidati se spominju Vahid Halilhodžić, Safet Sušić, Sergej Barbarez..., a tu je i nekadašnji selektor „Zmajeva“ Mehmed Baždarević.

Baždarević je vodio našu reprezentaciju u periodu od 2014. do 2017. godine. Naslijedio je ekipu od Safeta Sušića, a tri godine kasnije napustio je kormilo „Zmajeva“ nakon što mu je istekao ugovor.

 

Iako su pojedini mediji pompezno najavili da se Mehmed Baždarević nudi Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, bh. stručnjak je u razgovoru za „Dnevni avaz“ demantirao te navode. Jedno je biti na raspolaganju, a drugo otvoreno se nuditi, kako je to pogrešno predstavljeno u Baždarevićevom slučaju.

- Nuđenja nema, niti ću se nuditi, ali ću ispoštovati proces izabiranja novog selektora Bosne i Hercegovine – rekao je Baždarević za „Dnevni avaz“.

Pompezno se najavljuju novi selektori. Osim „standardnih“, tu su i neka nova imena koja se nameću kao potencijalni kandidati za klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine. No, Baždarević poziva na strpljenje.

- Trebamo pustiti da se stvari slegnu, da odgovorni ljudi u Fudbalskom savezu BiH razmisle šta i kako dalje. Neka stvari idu svojim tokom, ali najvažnije je da se stvari slegnu – kazao je Baždarević.

Baždarević je kao igrač, a kasnije i kao trener emotivno doživljavao stvari na terenu. Pobrao je simpatije mnogih bh. navijača. Nikada nije krio ljubav prema svojoj domovini i reprezentaciji BiH, ali Baždarević ističe da ne bi bio selektor „samo zato što je patriota“.

- Ja sam trener, bio sam i selektor. Neću da budem selektor samo jer sam patriota. Ako budem selektor, bit ću zato što vrijedim i što znam taj posao. To mi je nešto što najviše volim u životu – naglasio je Baždarević.

VEZANE VIJESTI

SLOVENIJA

Luka Menalo sa Celjem postao prvak Slovenije

SARAJEVO

Peljto, Ibrišimbegović i Beljo dobili diplomatske pasoše BiH

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

UGLJEVIK

ŠOK U UGLJEVIKU: Tuzla City poražena od Zvijezde 09!

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori